#200 Omin sanoin

Isi, mitä se suomiräppi on?


Julkaisuvuosi: 2000
Ensikosketus: 2000
Helmeilevimmät biisit: Ihana päivä, Ei se noin mee, Maan alla
Löytyykö levyhyllystä: Oli joskus poltettuna. Nyt piti lainata kirjastosta

Levyn huumaavuus:
7.2


Omin sanoin on oikea levy huipentamaan räppiviikon etuajassa (ei millään pahalla June, mutta 200. levy). Seremoniamestarin debyytti oli 2000-luvun suomirap-huuman ensimmäisiä levyjä ja oli myös ensimmäinen rap-levy, mihin tutustuin. Se ei ollut kumminkaan silmiä avaava levy, siihen palaan ehkä joskus myöhemmin.

Seremoniamestarin pariin palaaminen oli todella outo kokemus. En ole kuunnellut miehen debyyttiä ainakaan kymmeneen vuoteen, minkä vuoksi muistikuvani olivat todella hatarat ja vääristyneet. Muistin miehen olleen paljon huonompi, koska vuosien saatossa herrasta ollaan puhuttu todella paljon paskaa.

Ainakaan tämän levyn perusteella en Sereä alkaisi haukkumaan. Omin sanoin on kestänyt todella hyvin aikaa. Skillstersin tekemät taustat ovat yllättävän vereviä ja potkivia yhä tänä päivänä, eikä Okken ja Infekton skrätsäilytkään huonoja ole. Tasaisen kovaa suorittamista koko levy.

Itse Sere taas on seremoniamestarina ihan kelpo. Lyyrisesti ukko on vähintäänkin kiinnostava ja flow'ltaan taipuvainen. Niin rauhallisemmat kuin kunnon sylkemisetkin lähtevät vaivatta. Ainoa valittamisen aihe on miehen monotoninen äänenkäyttö. Levyn aikana miehen monotoninen sanailu käy puuduttamaan, mitä taitavuuskaan ei juurikaan peittele tai paranna.

Yllättävää kyllä, Omin sanoin on yllättävän verevä levy yhä edelleen. 12 vuoden ikä ei kuulu juuri missään, vaikka genre onkin kehittynyt vuosien saatossa todella paljon. Skillstersin poikien biitit ovat todella kovia, eikä Sere puutteistaan huolimatta ole huono räppäri. Huippujen puuttuminen on pidemmän päälle ainoa isompi puute. Siitä huolimatta tästä oli yhden genren hyvä aloittaa tarinansa.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.