#181 Music For Dummies


Toimivaa indierockia Los Angelesista, rumputahdit tarjoaa Seth Cohen

Levyn huumaavuus
7.8


Julkaisuvuosi: 2005
Ensikosketus: 2010
Helmeilevimmät biisit: Life Saver, Complex, Wrong Way
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Lyön vetoa, että kovinkaan moni Suomessa ei ole koskaan kuullutkaan Big Japanista, ellei sitten ole tarkemmin perehtynyt O.C. -sarjassa esiintyvän Adam Brodyn näyttelijäduunin ohessa tekemiin musiikkiprojekteihin. Big Japan on neljän miehen yhtye Los Angelesista, jonka rumpumestarina tosiaan O.C.:sta tuttu Adam Brody - kyllä vain se tyyppi, joka keräilee sarjakuvia ja fanittaa Death Cabia, Modest Mousea ja Bright Eyesiä sydämensä kyllyydestä.

Big Japanin Music For Dummies voi olla miellyttävä yllätys niille, jotka ovat hurahtaneet Nada Surfin kaltaisiin, rennon letkeisiin amerikkalaisiin indierock-bändeihin - menossa on mukana ripaus rockahtavaa melodisuutta, folk-hempeilyä ja pop-vaikutteita. Juuri niitä ainesosia, mistä on O.C. -televisiosarjan soundtrackit suurimmaks osaksi valettu.

Music for Dummies tarjoaa kappaleidensa osalta paljon hyvää. Esimerkiksi kuusiminuuttisessa, heleästi keinuttelevassa Life Saverissa ei ole mitään planeettoja radoilta suistavaa mutta se on kertakaikkisen naseva pop-biisi, joka jää soimaan yllättävän helposti päähän. Kuullostaa muuten yllättävän paljon vanhemmalta Death Cabilta! Music for Dummiesin pirtsakat sanoitukset ja terävät sävellykset kertovat, että bändillä olisi potentiaalia nousta urallaan vaikka kuinka korkealle. Olen myös kuullut, että bändi vetää todella intensiivisiä keikkoja - niitäkin melkoisen harvaseltaan, valitettavasti.

En ole varma, meinaako Big Japan tehdä enää koskaan uutta musiikkia. Mutta eipä tule heittää kuitenkaan ainakaan vielä kirvestä kaivoon: Adam Brodyn näyttelijäura on ollut laskusuhdanteessa jo pitemmän aikaa - ehkä mies vaihtaa muusikkovaihteelle lopullisesti vielä jossain vaiheessa elämää. Music for Dummiesin CD:tä on painettu tietääkseni vain muutamia satoja. Albumi löytyy kuitenkin digitaalisena muun muassa iTunesista.

Music for Dummies on erinomaista kesämusiikkia. Nauti kesän viimeisistä päivistä ja pistä levy pyörimään.Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.