#154 Free All Angels

Se ois kesä ny
Julkaisuvuosi: 2001
Ensikosketus: 2001
Helmeilevimmät biisit: Walking Barefoot, Shining Light, Burn Baby Burn
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


 
Levyn huumaavuus
8,4

Oulussa on kevään ensimmäinen kesäpäivä,  ja olen viettänyt sen kaupungilla pyörien ja terassilla kahvitellen. Lisäksi oluet ovat kylmässä ja kohta kuumenee grilli. Yllätyksettömästi myös päivän levyvalinta sopii mainiosti kesäfiiliksiin.

Ostin Ashin Free All Angelsin Helsingistä yhdeksännen luokan luokkaretkeltä. Kuuntelin levyä jatkuvasti kesällä 2001 ja sen jälkeen olen kevään tullen kaivanut Free All Angelsin soittoon vuosittain. Free All Angelsin sokerikuorrutettu voimapop toisi kesän jopa talven kaamokseen.

Free All Angels ei ole 1977-debyytin veroinen klassikko – siihen se on hieman liian epätasainen. Levyn avauskolmikko (Walking Barefoot, Shining Light ja Burn Baby Burn) on kuitenkin liki parasta kitarapoppia, mihin ihminen on pystynyt. Kolmen ensimmäisen biisin aikana kiireinen blogikirjoittaja joutuu ongelmalliseen tilanteeseen, kun kirjoittamisen sijaan tekisi mieli laulaa mukana, soittaa ilmakitaraa, riehua ja avata jääkaappiin kätketyt kaljat. Täydellistä poppia, kuulkaas. Eivätkä biisit kuten Cherry Bomb, Sometimes tai Pacific Palisades jää paljoa mainitusta kolmikosta jälkeen. Ja onhan Free All Angelsilla myös Candy, joka on vastenmielisen juustoinen ja lapsellinen – keskinkertaisen teinileffan viisiminuuttinen nyyhkykohtaus. Kuitenkin juuri näistä syistä biisissä on jotakin kovasti sydäntä lämmittävää ja nostalgista - olenhan minäkin ollut joskus teini.  

Mainitsematta jääneet biisit ovat ihan kelpoa kitarapoppia: eivät hittejä tai klassikoita, mutta eivät myöskään Ashia huonoimmillaan. Kuitenkin Free All Angelsilla on 13 kappaletta, joiden yhteiskesto on liki 50 minuuttia, mikä on liian suuri kerta-annos. Paria biisiä tiiviimpänä Free All Angels olisi vielä parempi.

Jos kaipaat helposti omaksuttavaa ja hyväntuulista kesämusiikkia, Free All Angels on mainio valinta.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to #154 Free All Angels

 1. Spot On! huikea levy, joka vuosi kaivettava esiin uudelleen!

  VastaaPoista
 2. Oijoijoijoijoi <3 Ash on superihana, Oh Yeah vei mennessään joskus ja tätäkin levyä on tullut kuunneltua PALJON. Ja on nimenomaan kesälevy!!

  VastaaPoista
 3. En ole ennen kuunnellut Ashilta tätä levyä. Hyllystä löytyy 1977 ja Meltdown levyä olen jonkin verran kuunnellut, josta löytyi just tämä Orpheus, "I need the sunshine in the morning"-renkutus, johon aikoinaan törmäsin jossain änärissä. Sanotaanko, että tämä levy kuullosti jo heti ensimmäisellä läpikuuntelukerralla paremmalta mun korvaan kuin kumpikaan nuista lätyistä. Älyttömän letkeetä rokkia, yllätti varsin positiivisesti.

  Jarmo teki sen taas mulle: löysin erinomaisen levyn!

  VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.