#145 It's a Shame about Ray

Vaivatonta neroutta


Julkaisuvuosi: 1992
Ensikosketus: 2004 (?)
Helmeilevimmät biisit: Confetti, Bit Part, Alison’s Starting to Happen
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
9,6

Lemonheads soittaa It’s a Shame about Ray -klassikkonsa kokonaisuudessaan sunnuntaina Helsingissä ja maanantaina Tampereella. Vaikka en keikoille pääsekään, lienee paikallaan sanoa muutama sananen tuosta yhdestä 90-luvun parhaasta poplevystä.

It’s a Shame about Ray julkaistiin grungehuuman ollessa pahimmillaan, mutta It’s a Shame about Raylla ei ole mitään tekemistä grungen kanssa, pikemminkin levyllä kuuluu niin The Replacementsin vimmainen rock kuin Buzzcocksin punkpopkin. Olen kuunnellut albumin kolmeatoista melodista, lyhyttä ja nopeaa rallia vajaan kymmenen vuoden ajan kyllästymättä – joko biisit eivät ole ihan niin simppeleitä kuin miltä ne vaikuttavat tai minä olen huomattavan paljon yksinkertaisempi kuin olen ajatellut.

Helmeilevimpien biisien mainitseminen on tämän levyn kohdalla tyystin tarpeetonta (tein sen silti!), sillä tällä levyllä Mrs. Robinson -coverointia lukuunottamatta jokainen biisi on kohdalle osuessaan ”parasta ikinä”. Laulut kuulostavat siltä, että niitä säveltäessä ja/tai sovittaessa ei ole tarvinnut hampaita kiristellä tai rystysiä nakerrella. Ikään kuin Evan Dando olisi 90-luvun alussa kuin vahingossa päätynyt säveltämään popklassikon joka kerta kitaraan tarttuessaan.

It’s a Shame about Raylla tekstit eivät ole kovin merkittävässä osassa, sillä suurimman osan ajasta ne eivät tunnu tarkoittavan oikein mitään. Hämmentävän hauska biisien mukana silti on rallatella aina, kun Evan Dandon muminasta onnistuu saamaan selvää.

Lopuksi vapaa-ajan vinkki: kun seuraavan kerran aurinko sattuu paistamaan oikein lämpimästi, laita It’s a Shame about Ray mp3-soittimeesi tai autostereoosi ja lähde ulos kävelemään tai huristelemaan. Mutta varo ylinopeutta!

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.