#129 Our Earthly Pleasures

Paul Smithin kipparoima bändi uskoo svengaavan rockin taikaan, niin minäkin
Levyn huumaavuus
8.7

Julkaisuvuosi: 2007
Ensikosketus: 2007
Helmeilevimmät biisit: Girls Who Play Guitar, Our Velocity, Books from Boxes, A Fortnight's Time    
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Maxïmo Park ilmoitti alkuviikosta, että neljäs albumi on tosi asia. Kesäkuuta odotellessa onkin mitä mainion ottaa tarkasteluun yhtyeen toinen levy vuodelta 2007, Our Earthly Pleasures. 

Maxïmo Parkin debyytti oli aikoinaan varsin kovaa kamaa. Rosoisen kuuloinen A Certain Trigger villitsi ja vangitsi vuonna 2005 ja Our Earthly Pleasuresista odotettiinkin debyytin jälkeen todellista komeettaa. Our Earthly Pleasures ei ole täydellinen levy mutta onhan se yksi kovimpia levyjä, mitä vuonna 2007 on julkaistu. Bändi tuli toisella levyllään paljon radioystävällisempänä, melodisempana ja tarttuvampana. Siinä missä A Certain Trigger vaati aikansa tarttuakseen ytimiin, onnistuu Our Earthly Pleasures tekemään sen heti ensimmäisellä läpikuuntelukerralla. Kolmen ensimmäisen kappaleen rypäs on ihan mieletön! Homman aloittaa loistavasti rokkaava Girls Who Play Guitar, menoa jatkaa loistelias Our Velocity ja kolmas kappale Books from Boxes nyt ei edes esittelyjä edes kaipaa.

Loppupuolisko ei ole missään nimessä tylsä tai huono. Ei edes keskinkertainen. Mutta taso laskee kolmen ensimmäisen biisin jälkeen vähän. Voitaisiin jopa sanoa, että bändi toistaa loppualbumillaan liikaa itseään. Se erottaa Our Earthly Pleasuresin todella hyvien levyjen lokerosta. Loppualbumin samankaltaisuus voi pahimmillaan jopa aiheuttaa pienoisen Maxïmo Park-ähkyn. No oli asiat niin tai näin, kymmenes raita A Fortnight's Time ja albumin päättävä räväkkä Parisian Skies ovat kylläkin itse asiassa myöhemmin soluttautuneet bändin parhaiden biisien joukkoon.  

Pidän suuresti kuitenkin tästä levystä - Our Earhly Pleasures on paketti positiivista energiaa ja melodisia koukkuja. Samaa voisi sanoa koko bändistä: Paul Smithin ääni, äärettömän taitavat rytmien vaihdokset ja hienot sanoitukset. Siinä erinomaisia syitä miksi kannattaa pistää Maxïmo Park kiikariin ensi kesän varalle.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.