#128 Man-Made

Maailman paras bändi ikääntyy arvokkaasti
Julkaisuvuosi: 2005
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: Time Stops, Save, Feel, Fallen Leaves
Löytyykö hyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
9,7  
 
Noin 15 vuotta Teenage Fanclubin A Catholic Education -debyytin jälkeen ilmestynyt Man-Made on erinomainen esimerkki siitä, että popyhtyeiden ei tarvitse ikääntyessään muuttua hengettömiksi ja hampaattomiksi, kuten harmittavan monesti tuntuu tapahtuvan. Man-Made nimittäin kuuluu mittavan uran tehneen Teenage Fanclubin kolmen parhaan levyn joukkoon Bandwagonesque ja Grand Prix -klassikoiden ohella. Minä pidän Man-Madea jopa Teenage Fanclubin parhaana levynä – kenties siksi, että Man-Made oli ensimmäinen Fanclub-albumi, jonka ostin heti levyn ilmestyttyä. 

Levyn avauskappale, It’s All in My Mind, avaa kahdentoista täydellisyyttä hipovan popbiisin sarjan, jonka kirkkampia helmiä ovat Gerard Loven Time Stops, Save ja Fallen Leaves sekä Raymond McGinleyn Feel. Näistä Time Stops on jopa samaa tasoa kuin Everything Flows, The Concept, Star Sign, Sparky’s Dream ja Did I Say. Äärimmäistä neroutta, siis. Man-Madella huomiota herättävät myös Raymond McGinleyn poikkeuksellisen onnistuneet biisit. McGinleyn levylle säveltämät neljä kappaletta (Nowhere, Only with You, Feel, Don’t Hide) ovat miehen koko uran parhaimmistoa.

Man-Maden biisit ovat huipputasoa, mutta hieno on myös tuottaja John McEntiren luoma soundi. Kitarat kuulostavat juuri siltä, miltä pitää (kuunnelkaapa vaikka Saven kertosäkeen ihanaa murinaa) ja levyn jokaisesta biisistä hohkaa lämpö. Tai sitten lämpö hohkaa muistoista – kesällä 2005 kuuntelin Man-Madea tauotta kotini terassilla makoilen.

Minun on pitkään tehnyt mieli kirjoittaa Teenage Fanclubista, vaikka suurimmista suosikeista onkin pirullisen hankala kirjoittaa. Enää en kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, sillä Teenage Fanclub on jälleen ajankohtainen. Hain nimittäin tänään levykaupasta Gerard Loven Lightships-sooloprojektin tuoreen debyytin, joka ensikuuleman perusteella vaikuttaa upealta levyltä. Lightshipsistä lisää, kunhan ehdin levyyn kunnolla paneutua. Siihen saakka: Feel the Sunshine! Oulussa ainakin paistelee kivasti.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to
#128 Man-Made

  1. Itsekin kuuntelen juuri Lighshipsiä. Tällä hetkellä soi Silver & Gold. Man-madekin on varsin hieno levy.

    - Pekka T.

    VastaaPoista
  2. Lauri kirjoitti Lightshipsistä omassa blogissaan sen verran mainiosti, etten taidakaan itse tuosta levystä erikseen ruveta kirjoittamaan. Tässä linkki: http://noyougirlsneverknow.blogspot.com/2012/04/lightships.html

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.