#121 A Cross the UniverseRanskalaista ylivenytettyä megajyystöä San Fransiscon illassa!Levyn huumaavuus
6.8

Julkaisuvuosi: 2008
Ensikosketus: 2008
Helmeilevimmät biisit: Waters of Nazareth, We Are Your Friends, Phantom Part 2  
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä


Arvostelemme tällä viikolla livelevyjä. Niitä kuuluisia levyjä, joita esimerkiksi omaan levyhyllyyni ei ole eksynyt oikeastaan kuin kourallinen. Yksi niistä kiekoista on vuonna 2008 julkaistu ranskalaisen elektroduon, Justicen pakollinen livesetittely A Cross the Universe, tuon kuuluisan Cross-levyn tiimoilta. Onko levystä vain Daft Punkin julkaiseman Alive 2007:n rutiköyhäksi rengiksi vai onko ilmassa jotain suurempaakin?

Justicea en ole koskaan nähnyt livenä. Sen kuitenkin tiedän, että ranskalaisduo tykkää improvisoida paljon - sellanen oikeastaan tuo ihan oman jännityksensä keikkaan. Biisit eroavat kivasti alkuperäisen albumin biiseistä. Esimerkiksi duon radiohitti D.A.N.C.E. kuullostaa raikkaan erilaiselta livenä, samaa voi sanoa myös Waters of Nazarethista ja One Minute to Midnightista. Tuntuu myös siltä, että Justicen muhkeaa soundia on onnistuttu vain elävöittämään livenä. 

Mutta totuushan on se, että A Cross the Universen aikoihin Justicella oli aivan liian vähän materiaalia. Lopputulos olisi varmasti ollut aivan erilainen, kun pojat olisivat vääntäneet live levyn vasta viime vuotisen Audio, Video, Discon jälkeen. Nyt tuntuu siltä, että muutamia biisejä on koitettu venyttää väkisin, jotta saatais aikaan mahdollisimman massiivinen keikkavetäisy. Keikan avaava Genesis on jotenkin tosi tylsän kuuloinen ja seitsemän ja puoliminuuttinen Stress ei toiminut Cross-levyllä eikä se toimi ylivenytettynä live-versionakaan. Ja missä hemmetissä luuraa Crossin paras kappale Newjack!? Propsit pitää antaa duolle kuitenkin siitä, että settilistan loppupäähän on onnistuttu miksaamaan Klaxonsia, Rage Against the Machinea ja Metallicaa erinomaisesti!

A Cross the Universe ei ole niitä livelevyjä joiden tahdissa pystyy fiilistelemään laulamalla mukana. Se ei ole myöskään niitä livelevyjä, jotka saavat ihon kananlihalle tai yleensäkään nostattavat ankaraa keikkakuumetta. Se on hankinnan arvoinen tuotos faneille, eipä oikeastaan juuri muille.

Justice nähdään livenä jälleen kerran Pronvinssirockissa ensi kesänä. Pitäisköhän mennä tsekkailemaan? 


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.