#90 Strange Weekend

Onko Strange Weekendissä tarpeeksi mausteita  erottuakseen edukseen dream pop/chillwave-sopasta?


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Backwords, Put Me To Sleep,  Unless Speak From Your Heart, It Is It Too Deep For You?
Löytyykö levyhyllystä: SpotifyLevyn huumaavuus
7.0

M83 saapuu siis suomeen ja Tavastialle 27.2. Itse odotan keikkaa innosta soikeena ja kuuntelussa on ollu viime viikkoina M83 lisäksi lämppärinä toimiva Porcelain Raft, joka on osoittanut sangen mukavaksi lämppärivalinnaksi eikä pari viikkoa sitten julkaistu Debyyttilevy Strange Weekend ole ollenkaan huono laptop-lofi-poppi-chillwave levy, kyllä, genremäärittelyt ovat turhia, mut pitäähän tämäkin jonkun lokeron alle luokitella.

Strange Weekend ei ole mitenkään musiikillisesti omaperäinen, etenkin jos on vähänkin enemmän kuunnellut Chillwave/dream-pop tyyppistä musiikkia, silti levylle mahtuu monia genressään hyviä biisejä ja kokonaisuus on tasaisen laadukasta. Yleinen soundimaailma on tarkoituksenmukaisesti rosoista lofi-meininkiä ja delaytä ei ole säästelty, mikä sopiikin tämän tyyppiseen uneomaiseen maalailuun erinomaisesti. Siihen päälle vielä Mauro Remiddin korkeaa, sekä monesti myös kaiutettua ääntä ja akustista kitarointia, niin keitos on valmis.

Vaikka keitos on hieman tasapaksua sekä hittejä ja selkeitä kertosäkeitä on turha odottaa on jälkimaku silti hyvä ja etenkin kauniit Backwords ja The Way In, tumma ja osuvasti nimetty Is It Too Deep For You?  sekä jollain tapaa Neon Indianin mieleentuova Unless Speak From Your Heart tuovat soppaan lisää mausteita. Parasta Strange Weekendillä on kuitenkin sen luoma paikoin kuullaan hauras tunnelma, jota ei rikota turhaan kikkailemalla liikaa.

Porcelain Raftin debyytti on siis toimiva kokonaisuus, mutta herää kysymys julkaistiinko tämä vuoden liian myöhään? Chillwave koki pientä inflaatiota jo viime vuonna. Kysymys kuuluu hukkuuko Strange Weekend kaltaistensa seuraan, vai erottuuko se edukseen massasta. Ainakin näin alkuvuonna, kun levyjä ei ole julkaistu liikaa on Strange Weekend mukavaa chillailumusiikkia iltoihin ja vaikka en Porcelain Raftin omasta keikasta ehkä lippua maksaisikaan, niin odotan silti innolla bändin keikkaa M83 lämmittelijänä, miten tämmönen himmailu toimii livenä, sen kuulee sitten 27.2. Tavastialla.


HEI! juuri sinä siinä!


Mitä mieltä olit levyjutusta? Meillä on käynnissä tällä viikolla ns "lukijoidenaktivointiviikko". Loppuviikosta palkitsemme parhaan kommentin lähettäjän ruhtinaallisesti levypalkinnolla!

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to
#90 Strange Weekend

  1. Kiitos artistin esiintuonnista, en ollut kuullutkaan. Itselleni chillwave ei ole vielä liian tuttua, ja etenkin tuo videobiisi on sopivan popkoukkuinen, joten kiinnostuin. Ei ole yhtä erottuva kuin M83, mutta ei täysin anonyymikaan.

    - Pekka T.

    VastaaPoista
  2. Jep, monessa biisissä on hyviä popkoukkuja, mutta niiden löytäminen kaiken utuisuuden ja lofi-meiningin takaa vaatii korvaa, joten taustamusiikkina tämä menee ohi samana tylsänä pötkönä, mutta keskittyneessä kuuntelussa nousee hyviä biisejä esiin. :)

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.