#66 Older, Slower, Softer

Kiinnostaako levy, jolla on sekä maailman paras biisi että kunnianosoitus saksalaiselle heavy-legendalle?

Julkaisuvuosi: 2005
Ensikosketus: 2008
Helmeilevimmät biisit: The Eyes of Winona, Meine Lovesong, I’m So Happy but She’s So Sad
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
7,6

Joskus selailen levyhyllyäni ja yllätyn, kun löydän levyjä, joita en edes muista omistavani. Tammikuun alussa kätöseni sattuivat osumaan All Starsin levyjen kohdalle, ja pääsin nautiskelemaan uudelleenlöytämisen ilosta. I’ve Seen You All Before ja Better Alone -ep ovat nekin mainioita levyjä, mutta Older, Slower, Softer on se, joka jäänee aktiivisempaankin kuunteluun.

Older, Slower, Softer on mainio esimerkki siitä, millaista musiikkia syntyy, kun bändin ei joko hyödytä tai tarvitse miettiä myyntilukuja ja kun bändillä on rohkeutta toteuttaa mitä kummallisimmat ideat. Vai mitäs sanotte siitä, että Older, Slower, Softer levyn avaa Honolulu Winter -instrumentaali, joka kuulostaa Agentsilta aavikolla, ja levyllä on kunnianosoitukset niin Gösta Sundqvistille kuin The Scorpionsin Klaus Meinellekin? Missään vaiheessa homma ei kuitenkaan tunnu tahalliselta erikoisuudentavoittelulta.
 
Suomalaisella indie-/kitarapopilla tuntuu tällä hetkellä menevän ehkä paremmin kuin koskaan, mutta hyviä levyjä tehtiin aikaisemminkin, vaikka juuri kukaan ei sitä tuntunutkaan huomaavan. He Worships Satan -biisin Weezer/Penniless -poppailun, If You Want Your Nose to Bleedin röyhkeän säröilyn ja I’m So Happy but She’s So Sad -kappaleen ihanan twee-popin olisi suonut päätyvän mahdollisimman monen kuuluville. Older, Slower, Softer -levyn todellinen mestariteos on kuitenkin The Eyes of Winona. Tiedän, että olen tässä blogissa viljellyt ylisanoja ja superlatiiveja ennenkin, mutta nyt olen asiastani varma: The Eyes of Winona on maailman paras biisi - yksi niistä monista. Kauniisti Teenage Fanclubin hengessä soivan Winona Ryderille omistetun rakkauslaulun tekee täydelliseksi seuraava säkeistö: ”Though shopping with you/ain’t always a pleasure/Well honey I treasure all of your flaws.” Kaikenlaistahan se kestää ja niin edelleen.
 
Older, Slower, Softer -levyllä on toki puutteensa: biisimateriaali on epätasaista, laulajien artikuloinnista tunnistaa ”suomi-aksentin” ja sanoitukset ovat ajoittain nerokkaita, välillä kömpelöitä ja hetkittäin käsittämättömiä. Kuuntelijana annan puutteet kuitenkin pyytämättä anteeksi, sillä Older, Slower, Softer on sympaattinen, tarttuva ja piristävä, vaikkakin melankolinen, levy. Tällaisia levyjä ei voi maailmassa olla liikaa.


Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to
#66 Older, Slower, Softer

  1. Mahtavaa, kiitos tämän levyn nostamisesta esille! En tiennytkään, että biisi on päässyt juutuubiin. Itselläni tähän levyyn liittyy surullisia muistoja, mutta silti/siksi se on yksi tärkeimmistä.

    VastaaPoista
  2. The Eyes of Winona on näköjään ollut Youtubessa jo toukokuusta 2010 lähtien. Muistan joskus etsineeni tuota biisiä tuloksettomasti. Kaipa se sitten oli ennen vuotta 2010. Kovinkaan monta näyttökertaa tuolle videolle ei kyllä ole kertynyt.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.