#65 You Could Have It So Much Better


Franz Ferdinandin kakkoslevy onnistuu häkellyttämään enemmän kuin Sarajevon laukaukset vuonna 1914Julkaisuvuosi: 2005
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: The Fallen, Walk Away, Well That Was Easy, I'm Your Villain

Löytyykö levyhyllystä: KylläLevyn huumaavuus

9.0

Eipä olisi moni aikoinaan uskonut, että Franz Ferdinand pystyi näin mallikkaaseen kakkosalbumiin vuonna 2005. Okei, kukaan ei uskonut - ainakaan ensimmäisen Do You Want To -singlen jälkeen, joka on lievästi sanottuna aikamoista kuraa. Uskon, että umpisurkea ensisinkku oli vain nerokkaan bändin nerokas hämäys siitä, kuinka timanttinen levy sieltä on oikein tuloillaan.

You Could Have It So Much Better ei iske heti. Sen todellinen valttikortti, glamourmainen tunnelma välittyy kuuntelijaan vasta muutamien läpikuuntelukertojen jälkeen. The Fallen aloittaa levyn täydellisesti, ensikappaleen tahdissa kerkeää jo pistää tanssijalalla koreasti. Kauaa tätä huvia ei kylläkään kestä, sillä kakkoskappale Do You Want To on todellinen tunnelmanpilaaja - geneerinen kappale, joka on mahdollista kuluttaa toden teolla puhki jo parin ekan kuuntelukerran jälkeen. Noh, onneksi hittiparaatia jatkaa This Boy ja sitä seuraava täydellisyyttä hipova hempeily Walk Away. Levyn loppupuolelta taas pinnalle nousevat hurjan energiset I'm Your Villain ja Well That Was Easy - näiden kappaleiden tahdissa bändin on aivan omaa luokkaansa - yhtä arvaamaton ja villi kuin raivokohtauksen saava hevonen.

Franz Ferdinand huokuu kakkoslevyllään ihastuttavaa spontaaniutta. Niinpä geneerisimmät rallatukset (Do You Want To, You're the Reason I'm Leaving ja Outsiders) kuullostavat lähinnä tylsiltä täyteraidoilta. Pidän You Could Have It So Much Betteriä kaikin puolin esikoista parempana tuotoksena.
Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
#65 You Could Have It So Much Better

  1. Franz Ferdinandin ensimmäinen levy oli omassa tyylissään täydellinen, siisti ja esteettinen paketti kaikin puolin. Tämä kakkosalbumi on rönsyilevämpi, ja seassa on höttöä. Biiseistä olisi voitu pudottaa 3-4 niin tämä olisi ekan levyn leveleillä. Omat suosikkini ovat Eleanor Put Your Boots On (josta on huippuvideo!), The Fallen sekä What You Meant:in akustinen versio.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.