#1 Era Extraña


Minulla on kunnia avata blogimme ensimmäisellä levyanalyysillä ja mikä sopisi paremmin, kuin juuri viikko sitten ilmestynyt uunituore Neon Indianin albumi.  


Julkaisuvuosi: 2011
Ensikosketus: Julkaisupäivä
Helmeilevimmät biisit: Polish Girl, Hex Girlfriend, Halogen (I Could Be A Shadow)
Löytyykö levyhyllystä: Spotify

Levyn huumaavuus
7.5"But you fail to remember" laulaa Alan Palomo Neon Indianin uuden albumin Polish Girl biisissä. Näin minulle kävi Neon Indianin Debyyttilevyn kohdalla. Ensimmäistä kertaa kuulin Neon Indianista vuonna 2009, kun Hanko ylisti oivallisesti nimettyä Psychic Chasms debyyttiä. Itselleni kyseinen levy ei ole tosin vieläkään täysin avautunut paria loistavaa biisiä lukuunottamatta. Lo-fi chillwave happoilut toimivat taustamusiikkina, mutta eivät jääneet mieleen ja lisäksi levy kärsi monista turhista täytebiiseistä. Kysymys: Korjaako Era Extraña debyytin ohilaukaukset?

Vastaus: Korjaa. 20 Huhtikuuta Alan Palomo julkaisi trailerin uudelle vielä silloin nimeämättömälle albumille, jonka äänityksen aikana Alan asui Helsingissä 4 viikon ajan. Kiinnostuin heti enkä vähintään siksi, että kyseinen pätkä oli kuvattu talvisessa Helsingissä vaan lyhyt biisi miellytti minua. Happoinen noise lo-fi synapoppi oli vaihtunut chillimpään jalkojen tuijottamis meininkiin ja olin innostunut.

Kyllä, myös Era Extrañalta löytyy välisoittoja, jotka ovat kaikki nimetty loogisesti "Heart" otsikon alle, mutta toisin kuin Psychic Chasms:lla, niillä on myös selkeä tarkoitus, joka tukee kokonaisuutta nimiään myöten. Vaikka levy onkin äänitetty kylmimpään vuoden aikaan yhdessä maailman kylmimmistä pääkaupungeista, niin tämä ei kuulu musiikissa. Jo mainittu avaus-single Polish Girl rauhoittaa ja lämmittää levollisilla chiptune taustoillaan. Muiksi kohokohdiksi nousee myös kertosäkeen "Does it make you, does it make you feel alright?" kysymyksellään päähän soimaan jäävä Hex Girlfriend sekä m83-viboja aiheuttava Halogen (I Could Be A Shadow) 

Ja vielä, harmittaa että missasin kesäkuisen Helsingin keikan, sillä livenä Neon Indian kasvaa Cariboun tapaan yhden miehen projektista erittäin groovaavaksi 5 hengen yhtyeeksi. 
 

Posted in , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to
#1 Era Extraña

  1. Neon Indian on mulla vasta tutustumisvaiheessa, koska muut (uudet + vanhat) on menneet edelle viime aikoina. Mutta onneks tällaset kirjotukset nostaa kiinnostuspisteitä :)

    VastaaPoista
  2. Jeah. Aikamoinen veto kyl tossa Jimmy Fallonissa.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.