#449 Mothers

                        Euforista poppausta

 
Julkaisuvuosi: 2015
Ensikosketus: 2015
Helmeilevimmät biisit: To My Brother, Namaste, Is there Anybody Out There, Imagination
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.
 
Levyn huumaavuus
                                   9.1

Nyt syyskuun lopussa, lokakuun alussa on ilmestynyt oikein kiinnostavia levyjä, vaikkapa Janet(Jackson)in ja Jori Hulkkosen uusimmat. Ensin mainitun Unbreakable on laadukasta ja ei-tylsää aikuisen ihmisen poppausta ja jälkimmäisen Oh But I Am on laadukasta ja ei-tylsää kokeneen tekijän koneilua. Vielä niitä enemmän innostunut olen kuitenkin Englannin Birminghamista ponnistavan Swim Deepin kakkoslevystä, joka tuo räätävää kuumuutta ja hikistä indiepoptanssitusta pimenevään ja viilenevään syksyyn.

Levy alkaa sopivan mystisesti bändin tavoitteet selväksi tekevällä One Great Song and I Could Change the Worldilla. Kakkosbiisinä kuultava To My Brother tanssittaa hienosti, mutta sitä seuraavat Green Conduit ja Heavenly Moment siirtyvät psykedeelisempään ja vaikempaan poppaukseen, ja eivät välttämättä latista tunnelmaa, mutta kertovat että Swim Deep ei halua vain miellyttää ja tuoda instant pleasurea. Onneksi Namaste palauttaa taas energian ja innon menoon. Sitä seuraa euforinen mutta hillitty rakkauslaulu Is there Anybody Out There, taas hiukan vaikeuskerrointa korottava Forever Spacemen, korkeuksissa ihanasti poppaava Grand Affection, Primal Screamin 1990-luvun alun euforiaa ja vaaraa kanavoiva Imagination, menon onnistuneesti rauhoittava mutta euforian säilyttävä Laniakea ja varsinaisen levyn huipentava tanssieepos Fueiho Boogie, joka tuntuu aluksi hieman irralliselta lisäykseltä, kunnes lähtee kunnolla käyntiin ja saa valtoihinsa. Levyn deluxeversioon kuuluu lisäksi neljä biisiä, joista Caramelise ja Everything Is Possible ovat erittäin ookoita ”euforisen indiepoplevyn viimeinen hidas” -biisejä, Si Si Me Voy tarjoaa tanssittavaa kevytpsykedeliaa ja Hotel California voisi hyvinkin olla sinkkubiisi ja taisikin olla levyn ekan sinkun To My Brotherin b-puoli. 

Mothers voi hyvinkin olla loppuvuoden tapauksia levyrintamalla. Ja jos ei ole, tai siis jos se ei menesty, niin loistava levy se kuitenkin on, jos vain sattuu pitämään tanssittavasta indiestä. 

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.