#443 The Switch

                          Sielukas ja tyylikäs


Julkaisuvuosi: 2015
Ensikosketus: 2015
Helmeilevimmät biisit: Good Friend, Distance, Believer
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.


Levyn huumaavuus
                                   8.4
Viime viikolla oltiin vielä vanhojen levyjen parissa, mutta nyt siirrytään uusiin levyihin, joista ensimmäisenä käsittelyvuorossa on New Yorkissa asustavan Emily Kingin kakkoslevy, The Switch. Kyseessä on varsin tyylikkäästi soulpoppaava levytys, jolta kuuluu että trendien seurailu ja hittien haku ei ole ollut Kingillä ja hänen tuottajallaan ensimmäisenä mielessä, vaikka tarttuvuutta ja viehkeyttä levyltä löytyykin runsaasti niin tulkinnan, tekstien kuin musiikillisen toteutuksen osalta.

Teksteistä tulee esiin, että King on kokenut takapakkeja ja pettymyksiä – ehkäpä myös urallaan; onhan hänen ekasta levystään, enemmän trendien mukana kulkevasta ja hittejä hakevammasta East Side Storysta (2007) jo kahdeksan vuotta – mutta on vielä kykenevä unelmoimaan, tarttumaan toimeen ja ehkäpä jopa uskomaan toiseen ihmiseen. Huonoa kohtelua hän ei kuitenkaan enää siedä, kuten videobiisi The Animals ja nimibiisi osoittavat.

Kingin tekstit siis kannustavat kuuntelemaan ja ovat tärkeä osa biisien viehätystä, mutta onneksi myös biisit sävellyksinä ja niiden toteutus on tekstien tasolla. Biisillä jos toisellakin on hienoja kohtia: Good Friendin ja jo mainitun The Animalsin lopun maukas kitarointi, Already Theren Burt Bacharach-torvet, Distancen keskelle ilmestyvä kaikuinen kuoro... Esimerkkejä on monia. Hienot yksityiskohdat olisivat tietenkin vain hukattu mahdollisuus, jos King ei olisi niin hieno tulkitsija omille biiseilleen kuin hän on. Lopputuloksena on rentouttava, ajaton levy, jossa on sopivassa määrin niin herkkyyttä kuin rytmikkyyttä.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.