#416 I Am the Town

                      Tunteikasta poppausta


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Island, Are We Living, The Key, My Shelter
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä, Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                    
                                   7.8
 
Viime viikolla kirjoittelin suomeksi laulavista bändeistä. Tällä viikolla vuorossa on suomalaiset englanniksi itseään ilmaisevat bändit. Ekana helsinkiläinen Flannelmouth, joka palaa levytyskantaan viiden vuoden tauolta.

Flannelmouth on aina ollut laadukas indiesti rokkaava ja poppaava yhtye, oli sitä brittipopista ja -rokista ponnistavalla debyytillä (Rain Inside) kuin intohimoisella ja tunteikkaalla kakkoslevyllä (The Heart Cannot Hold) – noihin levyihin pääsee tutustumaan soundcloudisssa – ja on sitä myös kolmannellaan, Helsingistä inspiroituneella I Am the Townilla. Laadun lisäksi myös intohimo on yhä läsnä, mutta ehkä hieman hallitummin kuin aiemmin. Etenkin laulaja Tuomo Kuusella on niin äänenkäyttö, lausunta kuin tunteiden ilmaisu paremmin hallussa kuin aiemmin, mutta myös muuten meno on harkitumpaa ja hillitympää. Ekoilla kuuntelukerroilla hieman kaipasinkin ekan levyn suoraviivaisempaa menoa ja tokan levyn kiihkeää heittäytymistä, mutta kuuntelukertojen lisääntyessä levyn heleä ja perinteikäs poppaus on alkanut toimimaan. Pelkkää helkettä levy ei tosin ole, vaan sieltä löytyy myös rouhevampaa rokkausta ja mainioita kitarasooloja (mm. Light Arrowsin loppuosa), kaunis tunnelmointi (Are We Living), kireää ja hitusen väkinäistä rokkausta (nimibiisi, June), kunnianhimoinen tunnelmointi (No One Hears the Silence) ja raikkaasti poprokkaava, hienosti lopussa kasvava oodi Helsingille (My Shelter).
 
Flannelmouth on tehnyt hyvän levyn, niin hyvän että se voisi olla vaikka viikon levy jollain radiokanavalla (lue: Radio Helsinki). Menestystä Flannelmouthille!
 

Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.