#414 Valonkajoa

                      Valoisat kitarapopparit

Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Valonkajoa, Aamuauringossa, Ilmaa Keuhkoihin
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
 
                                   8.4
 
Nopat on symppis bändi, joka tekee lempeää kitarapophissuttelua oikeastaan paremmin kuin kukaan muu Suomessa. Valitettavasti Suomessa ei taida olla kysyntää kitarapophissuttelulle. Suomessa rokataan ja räpätään ja popataan trendikkäästi tai sitten ollaan oikein vaihtoehtoisia ja särmiä. Mutta ei siis hissutella. Onneksi Nopat eivät ole antaneet sen vaikuttaa omaan tekemiseensä, vaan heidän toinen levynsä jatkaa mainiosti EP:n ja debyytin linjalla.

Levyltä löytyy niin nättiä poppausta kuin hieman unenomaisempaa tunnelmanluontia. Molempia tyylejä yhdistävä Aamuauringossa ja jälkimmäistä edustavat Unen Maailmaan, Ilmaa Keuhkoihin ja instrumentaalit – Nopat, julkaiskaa instrumentaaleista koostuva EP – Valonkajoa ja Sateen alla ovat minulle levyn parhaimmistoa. Ja jos tunnelmointi ei maita, niin on siellä yksi hauskakin biisi, rento Viiden Pennin Slovari. Mutta onneksi joku Suomessa tekee lempeää ja kaunista kuuntelumusaakin.

Ainoa miinus Valonkajossa on ulkomusiikillinen: se on julkaistu vain LP:nä. Sen mukana kyllä tulee myös CD, mutta jos haluaisi ostaa pelkän CD:n (minä haluaisin), niin pitää ostaa LP lattialle lojumaan. En tee niin. Onneksi on spotify, niin voin kuitenkin kuunnella levyä. Joka on siis tosi mainio.


Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.