#413 Musta Valo

                         Mustan Valon paluu


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: 26200 Rauma, Yöklassinen 23.10-06.00
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä, Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
 
                                    7.7
 
Itsenäisyyspäivän lähestyessä voisin vaihteeksi tarkastella suomalaisten muusikoiden tekemisiä. Viimeksi olen kirjoittanut suomenkielisestä levystä kesäkussa, joten on jo aikakin. Ekaksi käsittelyssä on toinen levy dramaattisesti rokkaavalta Mustalta Valolta, jonka viimevuotisesta debyytistäkin kirjoitin.

Tuntuu, että tokalla levyllään MV on löytänyt oman saundin ja itselleen sopivat biisit. Ei enää turhan suoraviivaisia rokkauksia eikä pelkkiä tunnelmapaloja, vaan biisejä joissa rokkaus ja tunnelmointi monesti yhdistyy. Enää ainakaan minulle ei tule muiden bändien tai laulajien nimiä mieleen, vaan MV ja laulaja Parppei kuulostavat nyt omanlaisiltaan.

Biiseistä parhaiten nousee esiin kauniin pianomelodian koristama 26200 Rauma ja sitä seuraava hurjempi Yöklassinen 23.10-06.00, mutta myös muutkin biisit ilmaisevat rakkautta ja vahvoja tunteita tarpeeksi kiihkeästi ja/tai latautuneesti. Levyn alkupää on ehkä hitusen loppua vahvempi, mutta kokonaisuutenakin levy toimii, eli onnistunut toinen levy ehdottomasti.Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.