#410 The Other I

                   Tunnelmaa, ei tarttuvuutta


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Crest, South
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                    6.5

Viime viikolla koitin hetken paeta pimeyttä aurinkoisen musiikin tahdissa, mutta lopulta antauduin pimeydelle ja viimalle New Buildia kuunnellessa. Jatkan ainakin tämän viikon pimeydessä samoamista soundtrackinäni elektronisen saundin sijaan vaihteeksi vaihtoehtoinen rokkaus, ekana englantilaisen 2:54n toka levy The Other I.

2:54 (sisarukset Colette ja Hannah Thurlow) rokkaa tummanpuhuvasti, mutta hallitusti. Roso ja runttaus eivät ole bändin juttu, vaan kyse on enemmänkin latautuneesta tunnelmoinnista. Debyyttilevylläkin sisarukset tunnelmoivat, mutta biiseissä oli kuitenkin korostetummin draivia ja iskevyyttä. Nyt 2:54 keskittyy liikaakiin jännitteen luomiseen. Yksittäisissä biiseissä he onnistuvatkin luomaan kiehtovaaa tunnelmaa, mutta koko levy biisejä, joiden ei ole tarkoituskaan iskeä, on hieman liikaa. Etenkin levyn alkupuoli on liian yksipuolinen kappalemateriaalin suhteen. Kuulas välike Tender Shoots on raikas poikkeus aiemmasta ja sen jälkeen tulee muutama tarttuvampikin biisi; Crest hieman rokkaakin ja South on TOIn kuulaimmin ja kauneimmin poppaava biisi. Päätösbiisi Raptorissa tunnelma taas on ehkä hyytävimmillään. 

2:54 on edelleen kiehtova ja omaääninen yhtye, mutta TOI tunnelmoi ehkä liikaakin tarttuvuuden kustannuksella. Imago sisaruksilla kuitenkin on kunnossa.
 

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.