#407 Down to Earth

                 Auringonpaistetta pimeyteen


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Two Bodies, Heart Attack
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                    7.8
Taas on pimeää ja kylmää, ja kohta on vielä pimeämpää ja kylmempää, mutta onneksi musiikki lämmittää, jos ei muuta niin korvien väliä. Tällä viikolla kirjoittelen erityisen lämmittävistä levyistä. Ensinnä vuorossa pääosin hyvinkin aurinkoinen, jopa kesäinen Down to Earth, joka on australialaisen Flight Facilities -tuottajakaksikon (Hugo Gruzman ja James Lyell) esikoislevy.

DtE on viihdyttävä kuuntelulevy, ei niinkään tanssilevy, eli kyse ei ole EDM:stä vaan electronicasta. DtE on vielä erityisen hyvä electronicalevy, koska sen pääpaino on ihan aidoissa biiseissä, ei vain äänimaisemoinnissa. Ja jo pelkästään FF:n ansiosta mainioista biiseistä tekee vielä paremmat asiansa osaavat, vaikkakin ainakin vielä hieman tuntemattomat laulajat kuten soultaituri Reggie Watts (Sunshine), viileitä tunnelmointeja äänillään lämmittävät Emma Louise (Two Bodies) ja Owl Eyes (Heart Attack) ja rennosti räppäävä Bishop Nehru (Why Do You Feel). Pääsee yksi maailmantähtikin ääneen, tosin Kylie Minogue vain verryttelee ääntään minuutin verran (Crave You – Reprise).

Kokonaisuutena FF:n debyytti on oikein onnistunut. Ehkä tunnin kesto on hitusen liikaa, mutta levyllä on sopivasti eri tyyppistä menoa, ja siitä huokuu hyvää fiilistä, rentoa meininkiä ja lämpöä. Hetkttäin kauneuttakin, mutta vielä enemmän auringonpaistetta.Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.