#391 Love Apparatus

                       Sielukas romantikko


Julkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Show Me Who You Are, The Wonder Years
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

                                                     Levyn huumaavuus
                                                   
                                                        8.2                   

Tuomon The New Mystique herätti ansaitusti huomiota ja kehuja Suomessa julkaisuaikanaan keväällä. Levystä nauttimisen ohessa minun mieleeni tuli kysymys siitä, miten vertailukelpoinen levy on kansainvälisesti. Hyvinkin vertailukelpoinen, voin todeta kuunneltuani nyt Tuomon amerikkalaisen kollegan Jesse Boykins III:n myös keväällä julkaistua levyä. Mutta kyllä J B III:kin osaa soulin ja elektronisen tuotannon yhdistämisen vallan mainiosti.

Tuomon levyllä ehkä huomionarvoisinta oli hänen pyrkimyksensä kirjoittaa muustakin kuin naisista ja rakkaudesta tai edes lähestyä niitä hieman eri vinkkelistä, kuten vaikkapa Girlsissä. J B III taas pysyttelee koko levyn visusti rakkaudessa. Hän tosin lähestyy aihetta sielukkaasti, jopa spirituaalisesti, ja vaikuttaakin enemmän romantikolta kuin pelimieheltä. Tekstit eivät ole siis mitenkään mauttomia, ja omalla tavallaan tyylillä ja sielulla perinteisistä aiheista laulaminen keskittää huomion paremmin musiikkiin. Tuomon levyllä huomio kiinnittyi hetkittäin ehkä liikaakiin teksteihin ja musiikin lumo rikkoutui. Näin ei tapahdu Love Apparatuksen aikana.

Levyn parasta antia on lumoava musisointi yhdistettynä J B III:n laulantaan sekä vahva biisimateriaali. Biisistä toiseen miehen vaikuttava laulu ja melodiset ja rytmiset koukut saavat mukaan tunnelmaan. Pienenä heikkoutena Tuomoon verrattuna yksittäiset biisit eivät ole yhtä erottuvia ja omaleimaisia. Love Apparatus on kuitenkin erittäin vahva kokonaisuus. Vasta lopussa biisien taso notkahtaa hitusen: 4 Ever No More on ehkä turhankin kitkerä ja niin Make Believe kuin Heavenly Eyeskin ovat enemmän fiilistelyjä kuin kunnon biisejä. Loppukolmikkoa ennen levy on kuitenkin erittäin vahva kokonaisuus. Ja kyllä sieltä muutama biisi erottuukin: sykkivä videobiisi B4 The Night Is Thru, sielukas kutubiisi Show Me Who You Are ja seilukkaasti sykkivä The Wonder Years ovat hienoja yksittäisiä biisejä.  Kaiken kaikkiaan Love Apparatus on yksi vuoden soullevyistä, siinä missä Tuomon The New Mystiquekin.Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.