#386 Nõgesed

                                Sävykästä poppia eestiksi


Julkaisuvuosi:2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Mõtetes mõrudais, Kosmiline armastus, Virgumine
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.
 
                                       Levyn huumaavuus
                                                     7.8

Eilen aloitin lyhyen katsauksen uuteen eestiksi laulettuun musiikkiin Imandra Lakella ja tänään päätän sen Vaiko Eplikin alkuvuodesta ilmestyneellä Nõgesedillä. Aiemmin tänään huomasin, että Eplik on juuri julkaissut uuden levyn, Nelgidin. Pikaisella kuuntelulla voin sanoa, että kyseessä on Nõgesediä kevyempi ja kesäisempi levy, jolta löytyy hyviä biisejä, mutta vaikka blogin nimi onkin Levy Päivässä niin en nyt yhden päivän kuuntelulla ala muodostamaan siitä kummempia melipiteitä, etenkin kun sääkin suosii Nõgesedin tunnelmia. Sitä paitsi Nõgesedin hieman runsaampi saundi toimii ainakin mulle paremmin.

Vaiko Eplik on tuottelias muusikko, ja Nõgesediä voi laskutavan mukaan pitää hänen neljäntenä tai seitsemäntenä levynään. Itselleni kyseessä on hänen ensimmäinen levy, jonka olen kuunteluun ottanut; aiemmin olen kuullut häntä vain lempeän popbiisi Moonaliisan verran. Tälläkin levyllä pääosassa ovat lempeät popbiisit, jotka henkivät lähinnä 1970-luvun popin henkeä. Hetkittäin biiseissä on myös särmää, kuten rokkaavalla aloitusbiisillä Sisemine Olukordilla ja hitaalla nimibiisillä, mutta pääosin levyn biisit ovat upean melodisia ja äänimaailmaltaan pehmeitä popkaunokkeja.

Kuten Imandra Laken Avane, Nõgesed on genressään onnistunut levy, eli jos haluat tunnelmoida kuin olisi 197? niin Nõgesed on erinomainen levy viemään sinut sinne. Alla levyversiota pitempi versio levyn nimibiisistä.
Posted in , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.