#370 The World Is Well Lost

                                 Kiireettömät pessimistit

Julkaisuvuosi:2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Odisea, Kmo Lahzor Habaita, Mahshefot
Löytyykö levyhyllystä: Soundcloud, Spotify, yms.
 
Levyn huumaavuus
                                                  7.3


Eilen vihattiin musiikkia ja tänään jatketaaan vielä pessimistisellä linjalla, sillä maailma on hukassa. Näin väittää Vaadat Charigim, israelilainen yhtye, joka ei levyn nimestä huolimatta laula englanniksi vaan hepreaksi. Ja koska en osaa hepreaa, en tiedä VC:n perusteluja maailman hukkatilaan tai edes sitä kuinka pessimistinen VC lopulta on. Hieman alakuloiselta The world Is Well Lostin shoegaze kyllä kuulostaa.

VC soittaa soljuvaa ja kiireetöntä '90-lukuvaikutteista shoegazea, jonka päälle laulaja Yuval Haring laulaa toteavasti vakavalla ja sävykkäällä äänellään. Tuloksena on vahvaa tunnelmaa ja hyvä, kasassa pysyvä levykokonaisuus, josta yksittäiset biisit eivät oikein kunnolla erotu. Odisea aloittaa levyn vahvasti, Kmo Lahzor Habaitassa
VC oikeastaan ainoan kerran todella uppoutuu äänivalleihin ja levyn päättävässä Mahshefotissa on kaunis laulumelodia ja hieman heleämpää kitarasaundia, mutta muuten levy on tasaista shoegazemassaa, jota kyllä kuuntelee mieluusti, mutta josta ei jää paljonkaan mieleen.

Kuitenkin, kokonaisuutena levy on vahva shoegazelevy. Siinä voisi olla hieman enemmän niin poppia kuin hälyäkin, mutta meno tuntuu aina luontevalta ja pakottomalta, ja levyn pistää mieluusti soimaan. Kyllä sieltä aina jokin melodiakulku tai kitarasaundi löytyy pitämään yllä mielenkiintoa.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.