#311 Pin On the Map

                                              
                                      Musiikkia syksyyn


Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: The Piano Ambush, The New Year, Gloomnotes
Löytyykö levyhyllystä: EiLevyn huumaavuus
7.6
 
Matti Jasu oli turkulaisen Goodnight Monstersin toinen osapuoli. Se toinen oli Valtteri Virtanen, joka nykyään vaikuttaa kuukauden päästä toisen levynsä julkaisevassa  The New Tigersissa. Myös Matti Jasu yhdessä Close Encountersin kanssa soittaa indiepoppia, mutta vaikutteet ja saundit ovat lähempänä 1970-luvun amerikanaa ja pubirokkia kuin brittiläistä twee- ja shoegazepoppia, joista New Tigers ammentaa.

Pin on the Map on alakuloinen, arkinen ja syksyinen levy, jossa ihmissuhteet ajautuvat karille ja kitarat ja ääni särisevät hetkittäin  rosoisesti. Jo kappaleiden nimet kertovat paljon: Heart Has Hit the Fan, She Won't Come Back ja Gloomnotes paljastavat jo nimillään mistä tuulee. Hieman toivoakin levylle on päässyt: Pin on the Mapissa suunnataan kohti tulevaa, Love That Didn't Fail on kaunis rakkauslaulu, ja Piano Ambush on jopa hyväntuulinen instrumentaali. Ja niissä surullisissakin kappaleissa on paljon rentoa kitarointia ja melodisuutta, hyvänä esimerkkinä levyn helmi, Gloomnotes. Levyllä on myös yksi menopalan puolikas, valitettavan hitaasti käynnistyvä The New Year, joka on silti melkoisen täydellinen uudenvuodenlaulu:

Let’s hope that the new year brings/Fame and fortune/you know, that sort of thing/
And don’t worry, I’ll find the right track/I just have to try/everything else before that 

Niin kuin jo mainitsin, niin levyn tunnelmat ovat melko syksyisiä, eli niin pitkään kuin haluaa pitää kesästä kiinni kannattaa kuunnella niitä aurinkoisia levyjä ja ottaa tämä tehokuunteluun lähempänä lokakuuta. Sitä ennen voi tietenkin jo kuunnella Piano Ambushia repeatillä.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.