#308 Mitäs tässä

Nyt pelataan varman päälle


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Juhannus, Uusi maa, Avaruuskutsu
Löytyykö levyhyllystä: Ei.
Levyn huumaavuus
6.8

Jukka Ässän viime syksynä ilmestynyt debyyttialbumi Mitäs tässä on täynnä hyviä pop-sävellyksiä. Kappaleet on sovitettu tyylikkäästi ja bändin soitto kuulostaa ammattimaiselta.

Kaikka palikat ovat kohdallaan ja lopputulos kuulostaa viimeiseen asti mietityltä. Valitettavasti huolellisesti viilattu ja tarkasti sovitettu ei ole synonyymi loistavalle albumille. Jotain puuttuu.

Levy on tasapainoinen kokonaisuus, josta ei löydy muut ylittävää hittiä tai riman alittavaa pohjanoteerausta. Periaatteessa kaikki 13 kappaletta ovat hyviä, mutta yllätykset ovat harvassa. Tasapaksua ja tylsää. 

Jukka Ässä, eli Salmisen Jukka, osaa tehdä hyviä lyriikoita, mutta niihin on vaikea pureutua. Biiseistä ei meinaa saada otetta, ne miellyttävät, toimivat taustamusiikkina, mutta kulkeutuvat toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Sanoituksiin on siksi hankala keskittyä. 

Herättää tämä myös tunteita.

Albumin yhdeksäs kappale, Peloton, on levyn pelastus. Juuri silloin, kun levy on alkanut turruttaa, tulee nopeatempoisempi horroksesta herättävä biisi. Kappale itsessään ei ole mitenkään erityinen, mutta täyttää paikkansa levyllä hyvin. 

Seuraavaksi ärsyttää. Se menee näin on rakennettu raivostuttavan kitarariffin ympärille ja päätä alkaa kiristää heti kappaleen alussa. Tekopirteä ”sinnepäin” soitettu kitarasoolo kuulostaa väkisin väännetyltä. 

Lopussa kaikki on helpompaa. Albumin toiseksi viimeinen raita on aitoja hämyhommia kuusi minuuttia tarjoava Avaruuskutsu. Ehdottomasti levyn mielenkiintoisinta antia. 

Avaruuskutsu, popimpi tunnelmapala Juhannus sekä toiveikas Uusi maa ovat osoituksia siitä, että Jukka Ässällä olisi rahkeita rutkasti parempaan kuin mitä Mitäs tässä on kokonaisuutena.

Jää tunne, että kaikki on pelattu varman päälle. Soundit pitäisi vääntää välillä ruvelle ja rosoa, riskejä sekä tunnetta tulisi lisätä toimivan peruspaketin päälle. 


Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.