#297 Cold Spring Fault Less Youth

Ensimmäisen kappaleen jälkeinen pettymys
    


Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Home Recording
Löytyykö levyhyllystä: Spotify

Levyn huumaavuus
5,7

Harmittaa, että valitsin tämän levyn arvioitavaksi. Joku muu olisi varmaankin saanut levystä enemmän irti ja kirjoittanut siitä paremman arvion kuin minä nyt. Olen yrittänyt kuunnella Cold Spring Fault Less Youthia (rasittava nimihirviö) jo useamman kerran ja pari kertaa olen jopa päässyt loppuun saakka. Mutta edelleenkään minulla ei ole levystä juuri minkäänlaista mielikuvaa. Muuta kuin se, että se on mielestäni tylsä.

Levy alkaa lupaavalla Home Recordingilla, jonka suloisesti jumittava alku muuttuu kesken kappaleen säksättäväksi kertosäkeeksi, ja takaisin pehmeäksi hempeilyksi. Mount Kimbie-kaksikon toinen osapuoli, Kai Campos olisi mielestäni saanut laulaa useammallakin kuin kolmella levyn kappaleella. Sillä Campoksen lempeä ääni on yksi niistä harvoista asioista, joka jäi mieleeni, kuunneltuani levyn läpi. Tosin en tiedä, olisiko sekään pelastanut minua tylsistymiseltä. Koska levyn kahdesta muusta Campoksen laulamasta kappaleesta minulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa. 

Kokonaisuudessaan Spring Fault Less Youth on sävytön ja tylsä möykky, joka ei saa minussa aikaan minkäänlaisia tunteita. Haaleaa ja mitäänsanomatonta elektronista himmailua, James Blaken maisemissa. Tosin sillä erotuksella, että Blakesta jaksaa innostua, Mount Kimbiesta ei. Levyn post-dubstep laahausta on yritetty virkistää vierailevalla tähdellä, nuorella lahjakkuudella King Krulella, mutta Krulen väsynyt rap-jolkottelu ei tee levystä yhtään sen kiinnostavampaa.

Kommenteissa saa esittää eriäviä mielipiteitä, sillä niitä varmastikin on. Levy on saanut paljon hyviä arvosteluja muilta, mutta itse en vain löytänyt siitä minkäänlaista tarttumapintaa. Joten ei harmita myös sekään, että Mount Kimbie ja Beach House soittavat Flowssa päällekäin. Ei ole epäilystäkään, kumman värisestä teltasta minut löytää.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.