#271 Opposites

Säkkipilli törähti epävireisesti 
Levyn huumaavuus
6.0

Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: Different People, Opposite, Biblical, The Thaw
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Skotlantilainen Biffy Clyro on asettanut itsensä kuudennella levyllä tiukkaan paikkaan. Skottitrion lähes neljän vuoden takainen Only Revolutions avasi tiet stadioneille, teki bändistä maailmankuulun ja asetti riman korkealle tulevia julkaisuja ajatellen - löytyihän levyltä niinkin huikeita rock-hittejä kuin Many of Horror, Bubbles ja That Golden Rule. Tuplalevyt on aina vaikeita, suorastaan mahdottomia - äkkiseltään ei kovin montaa hienoa tuplalevyä tule mieleen. Opposites onnistuu mahdottomasta tehtävästä hyvin rimaa hipoen.

Biffy Clyro on mahtavaa lenkkimusaa, varsinkin silloin kun pitää juosta lujaa. Edellisen levyn The Captainista, That Golden Rulesta ja Bubblesista saa hienon buustin lenkkipolulle. Biffy Clyron ehdoton viehättävyys piilee juurikin tässä voimassa: on ihailtavaa kuinka paljon mahtipontista jytää tästä paidattomasta skottitriosta oikein lähtee. 

Levy alkaa ihan hemmetin hyvin. Minusta Different People kiilaa Biffyn biisien top vitoseen helposti. Ja biisi antaa oikeastaan ihan vääristyneen vaikutelman loppulevystä. Oma sydämen syke nousi biisin jälkeen korkeuksiin ja odotin jo jotain vuosisadan hienointa rock-oopperaa. Noh, sitä Opposites ei kuitenkaan tosissaan ole. 

Monesti epäonnistuneista tuplalevyistä on tapana sanoa, että "Olisi kannattanut jättää kappaleista puolet pois". Se pätee myös Oppositesin kanssa. Yhtyeen laulaja Simon Neil kertoi kuitenkin, että materiaalia syntyi neljän vuoden aikana niin paljon, että tuplalevy oli ainoa vaihtoehto julkaista neljän vuoden ulosanti. Loppupeleissä Opposites on aivan liian iso, itseään toistava ja repaleinen levy. Jotenkin tuntuu, että toiselle levylle on purkitettu vain ensimmäisen levyn jämäbiisit. 

Levystä tulee sellaiset fiilikset, että se on hutaisemalla tehty. Lyriikoissa ei ole samanlaista aitoa   fiilistä  kuin Only Revolutionsin samaisissa ja samoja kitarariffejä ja kertsihuudatuksia kierrätetään samoissa biiseissä liian monta kertaa. En osaa nostaa kakkoslevyltä yhtään hyvää biisiä ylitse muiden.

Lähen katsomaan yhtyettä livenä vähän yli kuukauden päästä. Opposites voi toimia livenä ihan erilailla, kuka tietää.


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.