#212 Soft Commands

Ideakuvasto
Julkaisuvuosi: 2004
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: You Drew, When You Find Someone, For Your Sake
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
7,9

Ken Stringfellow’n ja Jon Auerin johtama The Posies julkaisi 90-luvulla kaksi voimapopin klassikkoa. Sekä Frosting on the Beater (1993) että Amazing Disgrace (1996) olivat teini-ikäiselle Jarmolle tärkeitä levyjä, eikä kummankaan hehku ole vuosien saatossa juuri himmentynyt. Auer ja Stringfellow ovat myös julkaisseet pääosin mainioita soololevyjä. Ken Stringfellow’n tämänviikkoisen Suomen kiertueen (tänään Tampere, huomenna Joensuu, torstaina Helsinki, perjantaina Turku ja lauantaina Oulu) kunniaksi käsittelen tänään muutamilla sanoilla miehen kolmatta soololevyä.

Toisin kuin The Posiesin parhailla levyillä, Soft Commandsilla ei juuri kuulla sähkökitaraa. Jos en sattuisi olemaan sitä mieltä, että biisi kuin biisi on parhaimmillaan säröpumpuliin upotettuna, väittäisin, että sävykkäämpi tuotanto antaa Stringfellow’n biisinkirjoitustaidolle poikkeuksellisen paljon tilaa loistaa. Levy on puolilllaan pianon ja akustisen kitaran hallitsemia tasokkaita ja vahvoja balladeja (You Drew, Known Diamond, Any Love, Let Me Do, Cyclone Graves ja Death of a City), jotka tunnistaa poptaiturin tekosiksi viimeistään kertosäkeessä. 

Kiinnostavampaa kuunneltavaa on kuitenkin levyn eläväisempi puolisko. Levyn toinen kuusikko koostuu nimittäin The Posiesin hengessä soivasta rivakasta rallista (Don’t Die), kevyen elektronisesta ja The Beach Boys -harmonioin koristellusta täysosumasta (When You Find Someone), uhkaavasta, kauniista ja ylväästä For Your Sakesta, joka olisi kuin kotonaan esimerkiksi The Notwistin Neon Goldenilla, sekä Je Vous en Prie-biisistä, joka kuulostaa Ville Leinoselta matkimassa ranskalaista iskelmää esittävää Nick Cavea. Valitettavasti levyllä on myös You Become the Dawn -reggae, jossa tosin on melkoisen tenhoava kertosäe, sekä dub-versio edellämainitusta (Dawn of the Dub of the Dawn), joka ei ole enää yhtään hyvä.

Monipuolisten sovitusratkaisujen ja tyylikokeilujen vuoksi Soft Commands ei ole yhtenäisin tietämäni levy, mutta sitä on virheistään huolimatta kiva kuunnella. Kivaa on myös mennä keikalle lauantaina, suosittelen muillekin!

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #212 Soft Commands

  1. Kommenttini ei liity levyyn, vaan pitää vähän lesoilla Ken Stringfellow -kokemuksillani. Ensimmäisen kerran näin hemmon The Posiesin comeback-keikalla Ankkarockissa 2005(?) ja ihan pirun kovan keikan jälkeen sain miehen vesipullon. Jee!

    2008 mies oli The Disciplinesien kanssa lämppäämässä R.E.M:iä Sonera Stadionilla ehkä noin kahdelletoista ihmiselle. Ken hyppäsi jossain vaiheessa keikkaa yleisöön ja samalla kun kaulaili jotain onnekasta tyttöä, niin hän kuristi minua. Kirjaimellisesti. Pyysi tosin jälkikäteen anteeksi, mutta olin vähän ihmeissäni.

    Tämän levyn olen tainnut joskus kuulla, mutta enpä muista siitä kyllä yhtään mitään. Pitääpä tsekkailla löytyisikö jostain arkistoistani vielä.

    VastaaPoista
  2. MIks just tätä levyä ei voi olla Spotifyssa. Kaikki muut ilmeisesti löytyy.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.