#204 The Friends of Rachel Worth

I don't want to change a thing when there's magic

Julkaisuvuosi: 2000
Ensikosketus: 2009
Helmeilevimmät biisit: Magic in Here, Heart and Home, Going Blind
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn helmeilevyys
8,5


The Go-Betweens on 70-luvun lopussa Australiassa perustettu helinäpopbändi, joka kukoisti 80-luvulla, eli hiljaiseloa 90-luvulla ja palasi kolmella albumilla 2000-luvulla, kunnes lopetti toimintansa toisen perustajajäsenen ja biisintekijän Grant McLennanin kuoltua vuonna 2006.

The Go-Betweensin muistetaan yleensä 16 Lovers Lanesta (syystäkin, sillä se on yksi täydellisimmistä poplevyistä) ja muutamasta singlebiisistä (Cattle and Cane, Spring Rain), mutta hieman vähemmälle huomiolle jää se, että 2000-luvun paluulevyt (Friends of Rachel Worth, Bright Yellow Bright Orange ja Oceans Apart) ovat jokainen hyviä levyjä, comeback-viritelmiksi suorastaan käsittämättömän vahvoja.

The Friends of Rachel Worth on myöhempien aikojen Go-Betweensin tapaan hillitty, haikea, aikuinen ja melodinen. Se on levy, jonka olemassaolon toveittain unohtaa, mutta jonka kuuntelemisesta saa suurta mielihyvää jo ensimmäisen viiden sekunnin jälkeen. The Friends of Rachel Worth on myös levy, jonka vaikutus tuntuu vähitellen. Muistaakseni noin kuudennen kuuntelukerran kohdalla tasapaksu mukavuus hälveni, jonka jälkeen kertosäkeet sykähdyttävät, kitarointi ja taustalaulut lämmittävät sydäntä ja pikkunäteiltä vaikuttaneet hiturit tuntuvat liki musertavilta.

Rachel Worthin kymmenestä biisistä viisi on Grant McLennanin ja viisi Robert Forsterin kirjoittamia. McLennanin biisit ovat melodisempia ja tasaisen nautittavia. Forsterin biisit puolestaan ovat tummempia, rosoisempia ja karumpia, välillä täysosumia (Surfing Magazines ja He Lives My Life), välillä hieman heikompia (German Farmhouse). Levyn suurimmat helmet ovat kuitenkin McLennanin Heart and Home ja Going Blind. Molemmat ovat biisejä, jotka edeltäjät (The Byrds), aikalaiset (Orange Juice) ja seuraajat (The Lucksmiths) toivoisivat tehneensä.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.