#194 Nocturne

Ruislinnun laulu korvissani

Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Shadow, Through the Grass, Only Heather
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
8,3


Wild Nothingin esikoinen ilmestyi ainakin minun maailmaani täysin tyhjästä ja oli yksi vuoden 2010 parhaista levyistä. Geminiä seurannut Golden Haze -ep oli sekin erinomainen, eivätkä Nocturnea edeltäneet Nowhere ja Shadow -singlet (joista harmittavasti vain jälkimmäinen on mukana uudella kokopitkällä) olleet ainakaan edeltäviä levytyksiä huonompia. Voisi siis väittää, että odotin Nocturnelta suuria tekoja.

Ensikuuntelulla huomioni kiinnittyi siihen, että Nocturnen äänimaailma on paljon Geminiä hiotumpi, mikä ole pelkästään huono juttu, sillä soundeja on kiillotettu, mutta ei pilalle paisulteltu, kuten esimerkiksi The Pains of Being Pure at Heartin loistodebyyttiä seuranneella Belongilla. Vivahteikas äänimaailmaa palkitsee kuulokekuuntelijan, ja on myönnettävä, että jousitaustat pukevat Shadow-kohokohtaa.

”Ison rahan soundit” aiheuttavat minulle myös pieniä ongelmia. Mahdollisesti särön ja roson vähäisyydestä johtuen Nocturnesta on välillä hankala saada otetta. Noin viikon kuuntelun jälkeen osa biiseistä tuntuu edelleen etäisiltä. Lisäksi Nocturne jää helposti taustamusiikiksi, jos keskittyminen herpaantuu. Toki se heikoimmillaankin erittäin kaunista ja miellyttävää, mutta taustamusiikkia yhtä kaikki.

Jack Tatumin ääni sopii upeasti raukeisiin unipopbiiseihin ja genreen sopivat myös höpönlöpön-tason sanoitukset. Biisimateriaali on tasaisen vahvaa, mutta huiput eivät vielä vaikuta yhtä korkeilta kuin debyytillä, vaikka jo mainitun Shadow’n lisäksi ainakin kaunis Through the Grass -hituri, nimeän myöten ihanan härskin kasari Paradise ja erityisesti ilmavasti poppaava Only Heather miellyttävätkin suuresti.

Tällä hetkellä Wild Nothingin kakkosalbumi ei vaikuta siltä pikkuklassikolta, jota minä odotin, vaan vahvalta ”neljän tähden” suoritukselta. Luulen kuitenkin, että Nocturne vielä kasvaa lisäkuunteluiden myötä. Jos näin tapahtuu, palaan asiaan, kunhan rupean listaamaan tämän vuoden parhaita levyjä.
Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.