#191 Shrines

Vuoden kiinnostavin debyyttialbumiJulkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit:  Belispeak, Fineshrine, Obedear
Löytyykö levyhyllystä: Ylläri ylläri Spotify

Levyn huumaavuus:
9.0


Eilen jo vähän vihjailinkin, et tänään ois vuorossa juttua Purity Ringistä. Kyseessä on siis Megan Jamesin ja Corin Roddickin muodostama witch housea soittava duo. Jos ette tienneet mitä Witch House on, niin aletaanpa rakentamaan musiikillista kakkua, jonka tuloksena on toi kyseinen tyylilaji. Pohja muodostuu varhaisella dubstepille tyypillisistä bassokoukuista. Seuraavana kerroksena on rumpukoneilla luodut nykivät hip-hopista vaikutteita olevat kompit. Kolmantena kerroksena heitetään mukaan sekaan vähän yöllisiä sampleja ja syntikoita. Lopulta kakku koristellaan yleensä naislaululla. Purity Ring tuo onneksi tähän reseptiin myös omanlaistaan makua.

Shrines on erinomainen debyyttilevy jolla Purity Ring kuulostaan vain omalta itseltään ja erottautuu massasta juuri sopivasti. Toki vaikutteita kuullaan mm. The Knifelta ja tänä vuonna esimerkiksi Iamamiwhoami ja Grimesin debyytit operoivat samalla tyylisuunnalla. 

Purity Ring erottautuu muista käyttämällä biiseisään voimakkaasti ihmisäänistä muodostuvia lyhyitä sampleja, jotka muodostavat valtaosan biisien melodioista.. Myös Meganin tyttömäisen kuulas lauluääni tuo tietynomaista unenomaista utuisuutta biiseihin - tämän takia levy ei kuullosta niin kylmän teolliselta ja etäiseltä, joka on tässä witch houselle tavanomaista.

Levyn soundit ovat todella mainiot, bassot tuntuvat mukavasti, kompit naksuvat hyvin ja yksittäiset iskut kuuluvat terävästi. Syntikat ja samplet ovat kirkkaita ja laulu kuulostaa erinomaiselta. Levy ei missään vaiheessa puuroudu ja vaikka biisit rakentuvat basson ja rumpukoneen pohjalle on soundimaailma silti raikas. Yksittäisiä biisejä on jotenkin turha erotella, mutta esimerkiksi videobiisit Belispeak ja Fineshrines sekä rauhallinen Obedear ovat ehdottomasti tyylisuuntansa parhaimmistoa.

Purity Ring on ehdottomasti syksyistä musiikkia, joka sopii sateisiin syysiltoihin. Mutta itse ainakin voisin hyvinkin kuvitella kuuntelevani Shrinesia lenkillä sumuisena syysaamuna lämpömittarin hipuilessa nollaa, hengityksen höyryyntyessä ja kosteuden tiivistyessä pyörän metalliosiin. Ilma tuoksuu raikkaalta  ja aurinko on juuri vasta nousemassa valaisten puiden latvoja. Purity Ring osaa luoda loistavasti tämän maiseman musiikillisin keinoin.Posted in , , , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.