#172 Let It Die

En ole katkera mutta silti

Julkaisuvuosi: 2004
Ensikosketus: 2005
Helmeilevimmät biisit: Mushaboom, One Evening, Inside and Out
Löytyykö levyhyllystä: Juu

Levyn huumaavuus
7,6

Levy päivässä -blogin Flow-viikko jatkuu! Työkiireet hankaloittavat elämääni sen verran, että en tänä vuonna pääse festaroimaan. Siksi en halua vääntää veistä avohaavoissani kirjoittamalla Saint Etiennestä, vaan tälllä viikolla käsiteltäväksi kelpaa vain sellaisen bändin tai artistin levy, jonka missaaminen ei hirveästi harmita. Näiden puheiden jälkeen vuoron saa Feistin Let It Die.

Leslie Feistin sooloura käynnistyi todenteolla vasta vuoden 2007 mainiolla The Reminder -albumilla, mutta ei Let It Die -debyyttikään ole vailla ansioita. Levyn parasta antia on välittömästi ihastuttava Mushaboom. Minä kuulin Mushaboomin ensimmäisen kerran Conanissa (ei siinä Arska-elokuvassa) ja seuraavana päivänä tilasin levyn. Myöhemmin olen laittanut vahingon kiertämään monenmoisissa illanistujaisissa ja päässyt muutamaankin kertaan vastaamaan kysymykseen ”oi, mikä tää on?”

Mushaboom on pirteä, hymyilyttävä, hupsu ja nätti popbiisi. Muu levy soi Mushaboomin tavoin lämmittävän akustisesti, välillä jatsahdellen, välillä diskoillen, mutta biisit ovat kaihoisampia, rauhallisempia ja vähintään yhtä luokkaa Mushaboomia huonompia. Biiseistä mainitsemisen arvoisia ovat P.J. Harveyn hengessä soiva When I Was a Young Girl ja One Evening, jonka aikana toivon biisin viimeistään kertosäkeessä lipsahtavan Phoenixin If I Ever Feel Better -klassikoksi. Niin ja toki Feistin versio The Bee Geesin Inside and Outista on mainio, joskin kuuntelunautintoa hieman vähentää se, että viimeistään kertosäkeessä kokeilen itsekin laulaa falsetissa.

Let It Die on miellyttävä levy, joka toimii sunnuntaipuuhien taustamusiikkina liki ysin arvoisesti. Nyt on kuitenkin keskiviikko, vettä sataa, väsyttää ja koko ajan haluaisin laittaa soittimeen The Thermalsia. Olosuhteet näkyvät arvosanassa.

Mutta se Saint Etienne. Menkää katsomaan, hurmaantukaa, hullaantukaa ja humaltukaa, saakeli!


Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to #172 Let It Die

  1. Saakeli, Jarmo on bäk!

    VastaaPoista
  2. Saint Etienne ja Feist - molemmat viikonlopun odotetuimmat-listan kärkikahinoissa. :)

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.