#106 Freak Out

Täysosumia ja karmeita huteja


Julkaisuvuosi: 1999
Ensikosketus: 1999
Helmeilevimmät biisit: Asvaltti polttaa, Keskiyön tanssi, Laura
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä

Levyn huumaavuus
7,7
 
Vuonna 1999 olin elämäni ensimmäistä kertaa kesätöissä. Olin päässyt isäni mukana Porvoon saaristoon rakennukselle apumieheksi. Vietin seitsemän aurinkoista päivää maalaillen, puutavaraa kantaen, oikeiden työntekijöiden jaloissa hyörien ja radiota kuunnellen. Sinä kesänä radiossa soi jatkuvasti Tehosekoittimen Asvaltti polttaa ja Bomfunk MC’sin Freestyler. Tiesin, että kun työt loppuvat, pääsen muutamaksi päiväksi kummisetäni luokse Helsinkiin, jossa, toisin kuin Kolarissa, on ihan oikeita levykauppoja! Pitkinä työpäivinä pohdin ankarasti, ostanko Tehosekoittimen Freak Outin vai Bomfunk MC’sin debyyttilevyn, jonka nimeä en tähän hätään jaksa tarkistaa – ei sillä ole niin merkitystä. En enää muista, miksi päätin ostaa vain toisen noista levyistä, kun samalta reissulta ostin ison kasan muitakin levyjä (mm. The Ramonesia), mutta onneksi kuitenkin päädyin ostamaan Freak Outin.

Tehosekoitin oli yksi nuoruuteni suosikkibändeistä, vaikka Tehosekoitin olikin niin leimallisesti ”tyttöjen bändi”, että siitä pitäminen oli hivenen arveluttavaa. Tehosekoittimella oli kuitenkin niin monta niin loistavaa biisiä, että minkäs teit – levyt oli ostettava. Toki jo nuorempana ymmärsin, että jokaisella Tehosekoittimen levyllä oli täysosumien lisäksi muutama täysin kelvoton biisi. Freak Outin huteja ovat esimerkiksi uskomattoman ankea Vaikeudet-blueshölkkä ja Vielä nuoria -biisin turhanpäiväinen glamrokkailu. 

En ollut Tehosekoitinta kuunnellut aikoihin, mutta 13 vuotta ensikosketuksen jälkeenkin huomaan nyökytteleväni päätä rokkibiisien tahdissa (vaikka Varoittavalla esimerkillä rokkibiisit ovatkin parempia kuin Freak Outilla), ihastelevani hitureita (Eskimon silmät ja Laura) ja arvostavani huimia genrekokeiluja kuten Freak Outin rautalankainstrumentaalia, Lady Number Onen yökerhojatsia ja Keskiyön tanssin iskelmädiskoa. Freak Out -levyn tärkein biisi on kuitenkin edelleen Asvaltti polttaa – kaikkien aikojen täydellisin kesähitti.


Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.