#62 Christmas

Julkaisuvuosi: 1999
Ensikosketus: 2011
Helmeilevimmät biisit: Just like Christmas, Blue Christmas
Löytyykö levyhyllystä: Ei


Levyn huumaavuus
6,6
 
Pidän joulusta, mutta en kovinkaan monesta joululaulusta. Olen melko varma, että jouluostokset stressaisivat ja ärsyttäisivät ihmisiä paljon vähemmän, jollei stockmannien, pikkuputiikkien ja markettien kaiuttimista jatkuvasti raikuisi Kulkuset ja Joulupukin matkaan käymiset. Luulen myös, että pipareiden leipominen sujuisi näpsäkkäämmin vaikka The Ramonesia kuin joululauluja kuunnellessa, eikä glögi maistu sen paremmalta, vaikka taustamusiikkina soisikin vuodenaikaan liittyvä teemamusiikki. Kaikki joululaulut eivät kuitenkaan ole sietämättömiä, ja olenkin muutamana viime jouluna kuunnellut kertaalleen sekä Phil Spectorin joululevyn että Spearmintin ihanan Oklahoma!:n. Teemaviikkoa silmälläpitäen testasin, onko Lowin Christmasista kolmanneksi joululevykseni.
 
Low on mainio bändi, vaikkakin hitaat temmot vaativatkin oikean mielentilan, jotta jaksan bändiä kokonaisen levyn ajan kuunnella. Christmas-levyn kiinnostavin biisi on Just like Christmas -avaus, koska se ei oikeastaan kuulosta Lowilta – ainakaan sellaisena, kuin minä bändin tunnen. Just like Christmas on Low-asteikolla popikas ja jopa riehakas. Levyn toinen kohokohta on Blue Christmas, joka on kaunis versio Elviksenkin esittämästä klassikosta. 
 
Näiden kahden biisin lisäksikin Christmas on enimmäkseen miellyttävä kuultavaa, vaikka Silent Night onkin niin kulunut, ettei Low saa mitään erityisen muistettavaa biisistä irti ja vaikka Little Drummer Boy onkin yksi vastenmielisimmistä tietämistäni joululauluista, eikä tätä vastenmielisyyttä tyystin poista edes kaikuisat rummut ja kiipparidronet. Loput lyhyen levyn biiseistä ovat Just like Christmasin tapaan Lowin omia biisejä, ja sinänsä kelposia kappaleita. Ongelma on kuitenkin se, että esimerkiksi Things We Lost in the Firella on ainakin 12 noita parempaa esitystä.
 
Christmas on ihan kiva levy jouluiseen rauhoittumiseen ja tunnelmointiin, mutta pohjimmiltaan se on kuin viides lahjaksi saatu kerrasto: kiva, mutta tyystin tarpeeton.


  
 
Ensi viikolla blogi lomailee, ja vuoden viimeisellä viikolla vuorossa on vuoden parhaiden levyjen listaus. ”Joululahjaksi” blogimme lukijoille laadin Spotify-soittolistan vuoden 20 parhaasta biisistä. Lista on laadittu yksi biisi per bändi -periaatteella, ja biisit ovat suunnilleen parhuusjärjestyksessä.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to
#62 Christmas

  1. Uuu, soittis! Mun listat on vielä varsin vaiheessa, mutta ehkäpä sitten joulun jälkeen saan ne julkaisukuntoon.

    Tää Low'n levy on joululaulujen lomassa kyllä kiva poikkeus.

    VastaaPoista

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.