#4 Kalifornia
Julkaisuvuosi: 1999
Ensikosketus: 1999
Helmeilevimmät biisit: Sokeana hetkenä, Kirjoituksia, He kääntävät tyynynsä
Levyn huumaavuus: 9-
Löytyykö levyhyllystä: KylläMuistan elävästi sen hetken, kun sain ensikosketukseni Ultra Brahan. Äitini kuului Fazerin musiikkikerhoon, ja kotiimme tuli kerran kuukaudessa uusi kasetti. Olin vielä sen verran nuori, että tein päätökseni levyn mielenkiintoisuudesta kansikuvan perusteella ja kun postilaatikkoomme tipahti Ultra Bran Kalifornia, halusin pitää kasetin. Olin hetkeä aiemmin nähnyt Jyrkistä yhtyeen esiintymisen ja tiesin, että heillä on Jäätelöauto -niminen kappale, mikä tietysti riitti täyttämään hyvän bändin kriteerit ala-asteikäisen tytön silmissä.

Kaliforniassa viehätti jo silloin komeat puhallinsovitukset ja laulustemmat, jotka saivat ihon kananlihalle. Sanoituksia aloin ymmärtämään vasta paljon myöhemmin ja levy sai aivan uuden ulottuvuuden. On vaikeaa muistaa, mikä Kaliforniassa oli kaikista hienointa silloin kun sen laitoin ensimmäistä kertaa soimaan, mutta ainakin se oli äänimaailmaltaan jotain ihan muuta, mihin olin tottunut.

Kasetti meni lopulta rikki, sillä se oli monen vuoden ajan kovassa kuuntelussa. Hienointa on, että albumi kuulostaa vielä tänäkin päivänä tuoreelta ja sitä voi kuunnella ilman nostalgian tunnetta. Eikä siinä mitään väärää olisi, vaikka yhtäkkiä tulisi halu siirtyä taas siihen tunteeseen, kun löytää ensimmäistä kertaa hienoa musiikkia ihan itse.


Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.