#482 Luxury Alone

                                      Unessa ja hypnoosissa


Julkaisuvuosi: 2016
Ensikosketus: 2016
Helmeilevimmät biisit: Heaven's Hounds, The Ladder, Days
Löytyykö levyhyllystä: Bandcamp, Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                   
                                  7.8


Vuonna 2012 Weird Dreamsin julkaistessa debyyttinsä – jolta löytyy mm. tämä lempeästi indiepoppaava helmi – kyseessä oli vielä kokonainen bändi. Nyt toisella levyllään Weird Dreams on kutistunut bändistä sooloprojektiksi, ja sen ainoa virallinen jäsen on Doran Edwards. Musiikillisestikin muutosta on tapahtunut, vaikkapa kitaroita kuuluu huomattavasti vähemmän, mutta sama hypnoottinen, kevytpsykedeelinen sävy on säilynyt.

Lempeä poppauskaan ei ole täysin kadonnut; alun Binary, Heaven's Hounds ja The Ladder ovat varsin vaivattomasti soljuvia, lumoavia indiepoppauksia vahvoilla 1980-luvun sävyillä. Mutta alun jälkeen Edwards alkaa näkeä oudompia unia, joiden aukeneminen vaatii hiljentymistä ja kärsivällisyyttä. Annoin levyn loppupuolellekin kuitenkin mahdollisuuden, ja lopulta myös aluksi eniten vaikeuksia aiheuttanut seitsenminuuttinen äänimaisemointi Fantasy Buildingkin alkoi toimimaan, jos ei muuna niin taustakohinana. Ja jos sitä ei joka kuuntelukerta jaksa, niin ainahan sen voi skipata. Pääseepä sitten vähän nopeammin kuuntelemaan levyn päättäviä unenomaisia ja kauniita tunnelmointeja, Chalk Crawlsia, Calmia ja Daysia. 

Kaiken kaikkiaan Luxury Alonella Doran Edwards todistaa, ettei ole pelkkä indiepoppari vaan näkemyksellinen artisti, joka taitaa toimivien indiepoppausten teon lisäksi myös omaperäisen kokonaisuuden luomisen. Ehkä siirtymän soljuvuudesta haastavampaan tunnelmanluontiin olisi voinut tehdä sujuvamminkin, mutta eihän kaiken musiikin tarvitse olla niin helposti aukenevaa.

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.