#458 Locals Only - Dark Edition

                 Hauskaa ja herkkää rokkausta


Julkaisuvuosi: 2015
Ensikosketus: 2015
Helmeilevimmät biisit: Untouched, The Darkest Side of the Night
Löytyykö levyhyllystä: Spotify, yms.

Levyn huumaavuus

                                   8.7

Local Band on suomalainen superbändi, joka koostuu kahdesta kokeneemmasta tekijästä (Jussi69 ja Alexi Laiho) ja kahdesta tuoreemmasta tekijästä (Olli Herman Reckless Lovesta ja Archie Cruz Santa Cruzista). Yhdessä he esittävät coverbiisejä, ja ainakin tämän ekan EP:n perusteella biisivalinnat keskittyvät 1980-luvulle. Ihan kaikkein tutuimpia biisejä he eivät ole valinneet, vaikka enemmän tai vähemmän klassikkoja biisien alkuperäisesityksetkin varmasti ovat, ainakin Little Stevenin (Steven Van Zandt, television katsojille ehkä tuttu rikoskomedia Lilyhammerin pääosasta ja musiikin seuraajille tuttu E Street Bandistä) Out of the Darkness ja Corey Hartin Sunglasses at Night. Local Band ei varsinaisesti pyri modernisoimaan biisejä, eli kasarilta meno edelleen kuulostaa, mutta biisit ovat suurimmaksi osaksi voimallisemmin toteutettuja kuin alkuperäisversiot. Etenkin Promises In the Dark on Pat Benatarin originaaliin verrattuna huomattavasti iskevämpi, vaikka herkkyys onkin ainakin osittain säilynyt. Biiseissä on jopa yllättävän paljon herkkyyttä, vaikka rokkivaihde onkin koko ajan päällä. Rokkarit osaavat siis olla herkkiäkin. Hauskaakin he osaavat varmasti pitää, niin kuin oikein pontevasti rokkaava Untouched (ainoa tuoreempi biisivalinta, The Veronicasin biisi vuodelta 2007) osoittaa. Kokonaisuutena EP on oikein viihdyttävä puolituntinen; Local Band on valinnut hyviä biisejä ja onnistuu versioissaan mainiosti – etenkin Olli Herman osoittaa taipuvansa vokalistina monenmoiseen, mutta kyllä soittokin rullaa todella loistavasti, vaikkapa rockballadi The Darkest Sides of the Nightissa on aivan loistavaa kitarointia.

Locals Only – Dark Edition tarjoaa seitsemän biisiä, joilla varmasti selviää pimeiden kuukausien yli. Sitten jossain vaiheessa tulee taas valo ja ehkäpä myös Light Edition tai jotain vastaavaa? Toivottavasti.

Tämä oli minun viimeinen bloggaus vuoden 2015 puolella. Ennen joulua tänne voi kuitenkin ilmestyä ainakin yksi vuoden parhaiden levyjen ja biisien listaus. Se ei siis ole minun tekemäni, mutta osallistun yleiseen listailuun sen verran että mainitsen tähän lopuksi muutaman kotimaisen tekijän, jotka onnistuivat mielestäni pitkäsoittojensa kanssa tänä vuonna: Puistomäki, Valtter Vin, Iisa, SMG, Järjestyshäiriö (joka facebooksivujensa mukaan lopettelee), Pianomies ja Samat Nimet. Hyvää vuoden loppua!

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.