#393 La Petite Mort

                       Life-affirming musiikkiaJulkaisuvuosi: 2014
Ensikosketus: 2014
Helmeilevimmät biisit: Moving On, All In My Mind
Löytyykö levyhyllystä: Kyllä, Spotify, yms.

Levyn huumaavuus
                                                   7.8

James on Manchesterilainen vuonna 1982 perustettu indiehkö poprock-yhtye, jonka musiikki on yhdistelmä arjen harmautta ja sitä vastaan rimpuilua, tai vimmaista ja ylevää poprokkausta elektronisilla elementeillä, ihan kummin vain. Uusimmalla levyllään heidän inspiraationa on toiminut laulaja Tim Boothin kahden läheisen kuolemat, joka näkyy niin levyn nimessä, kannessa kuin Boothin kirjoittamissa teksteissäkin. Tästä huolimatta James on yhä säilyttänyt kyvyn olla life-affirming, suomeksi vaikkapa elämään kannustava/elämänhaluinen, mikä myös näkyy niin levyn nimessä, kannessa kuin levyn teksteissäkin.

Musiikinkin puolesta Jamesilla on paljon tarjottavaa, vaikka levyn kaksi ekaa biisiä eivät ole vielä ainakaan musiikillisesti mitään täysosumia; seitsenminuuttinen Walk Like You toimii muutenkin kuin tekstinsä ansiosta vasta parina viime minuuttinaan ja Curse Cursen elektrorokkaus on hieman liian EDM:ään kallistuvaa. Videobiisi Moving Onista lähtien James kuitenkin onnistuu tekemisisissään, esim. vahvan tunnelman luonnissa, mainiosti. Tärkeä osa tunnelmanluonnissa on persoonallisen äänen omaavalla Tim Boothilla, mutta myös biisien sovitukset ja kertosäkeet ovat erityisen onnistuneita. Etenkin jo mainittu Moving On ja kaunis All In My Mind jäävät mieleen. Tällä levyllä elektronisemmat biisit eivät ole kokonaisuudessaan aivan herkemmän menon tai poprokkausten tasolla, mutta Gone Baby Gone onnistuu silti tanssittamaan ja päätösbiisi All I'm Saying lähestyy lopussa jo Cut Copyn menoa, vaikka onkin jäähyväislaulu kuolleelle läheiselle.

James on hyvin brittiläinen yhtye, hieman harmaa mutta värikkyyteen ja loistoon pyrkivä. Myös tällä levyllään he onnistuvat pyrkimyksissään.


 


Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.