#306 Landing On A Hundred

Niin hyvää, että tarvii kypärän suojaksi


Julkaisuvuosi: 2012
Ensikosketus: 2012
Helmeilevimmät biisit: Til I Met Thee, I've Been Life, That's Still Mama, Chips Down (In A Landfill)
Löytyykö levyhyllystä: Vinyylinä, beibe

Levyn huumaavuus
9.0

2000-luvun soulia vaivaa kaksi asiaa. 1) Uusia ideoita ei ole. 2) Jos on, ne ovat yleensä läpeensä mätiä. Jopa The Rootsin Seed 2.0 -hitistä parhaiten tunnettu Cody ChesnuTT tietää sen. Hänen ensimmäinen levy oli pienimuotoista ja intiimiä soulia. Toisella ei ole pienimuotoisuudesta tietoakaan. Sovitukset ovat vanhan koulukunnan soulille ja funkille ominaisesti isoja. Ja se kuulostaa jumalaiselta.

Landing On A Hundredin vahvuus ei kumminkaan ole yksistään sen upeissa kappaleissa tai mahtailevissa sovituksissa. Herra Chesnutt itse kun on Tulkitsija isolla T:llä. Jo ensimmäinen kappale Til I Met Thee on niin vakuuttava rakkaudenosoitus, että polvet menee kuuntelijallakin veteliksi. Vielä komeampi on Chesnuttin vaimolle osoitettu Love Is More Than a Wedding Day, joka levylläkin kasvaa varsin hulppeaksi rakkauslauluksi. Livenä nostatukset olivat vielä hurjempia, mutta ne eivät kuulu tähän arvosteluun.

Perinteisten rakkauslaulujen lisäksi Chesnutt ottaa kantaa, välillä hyvinkin kärkkäästi. Eihän vanhan koulukunnan soulia voi tehdä ilman, että käsittelee genren historialle ominaisesti mustien ongelmia. Esim. Under The Spell Of A Handout ja Where Is All The Money Going ottavat tiukasti kantaa rahan valtaa ja sen yli kaiken hamuamista vastaan.

Vaikka rakkaus ja politiikka eivät äkkiseltään tunnu kovin yhtenäisiltä teemoilta levylle, niin silti kaikessa on punainen lanka. Koko levyn Chesnutt kuulostaa siltä, että on vihdoin sinut itsensä kanssa niin ihmisenä kuin artistina. Alkuaikojen musiikilliset kokeilut ovat vaihtuneet perinnetietoiseen bändisoittoon ja lyriikoissa kuuluu varmuus niin yhteiskunnallisissa kuin ihmissuhteellisissa näkemyksissä.

Ja kaiken tämän lisäksi se on ihan pirun hyvä levy. Ja livenä mies on kuningas. Jos et ole todistanut sitä tänä vuonna Tavastialla, Pori Jazzeilla tai Flow'ssa, niin häpeä.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.