#280 ...Like Clockwork

Homme pelittää!
Levyn huumaavuus
8.3

Julkaisuvuosi: 2013
Ensikosketus: 2013
Helmeilevimmät biisit: I Sat By the Ocean, If I Had a Tail, Vampyre of Time and Memory
Löytyykö levyhyllystä: Ei

Queens of the Stone Agen edellisestä levystä on aikaa jo peräti kuusi vuotta. Yhtyeen keulakuva, Josh Homme on viime vuosina ollut yhdessä sun toisessa projektintyngässä mukana - CV:stä löytyy viime vuosilta muun muassa Them Crooked Vultures-pläjäys Dave Grohlin ja John Paul Jonesin seurassa, yhteistyötä Biffy Clyron, The Hivesin ja Primal Screamin kanssa ja tuotantohommia muun muassa Arctic Monkeysin seurassa. Josh Homme on luvannut laittaa lusikkansa soppaan myös seuraavalla Arctic Monkeys-levyllä, AM:llä.

Kesällä julkaisunsa saa yhtyeen järjestyksessään kuudes albumi, ...Like Clockwork. Josh Homme on takonut viime vuosina rautaa niin lujaa, että bändin uudelle levylle on ehtinyt kasvaa jo suhteellisen korkeita odotuksia. Keväällä sinkkuna ilmestynyt My God Is the Sun oli ihan menevä avaus, mutta jotain suurempaa jäin vielä odottamaan.

On ilahduttavaa todeta, että ...Like Clockwork on paljon laadukkaampi levy kuin Era Vulgaris (2007). Varsinkin edellisellä levyllä piinanneista lyriikoiden laiskuudesta on onneksi päästy eroon. Välillä yhtye eksyy edelleen liikaa kokeilun puolelle ja lopputuloksena on yliampuvaa proge-sekoilua mallia Muse. Varsinkin Smooth Sailing jää biisinä todella etäiseksi. Mutta tätä ei tapahdu uudella levyllä kovinkaan usein ja biiseistä jää suuhun hemmetin herkullinen maku.

Levyn vierailijakavalkaadi on sanalla sanoen ylellinen. Löytyy Dave Grohlia, Jake Shearsia ja GOD DAMN ELTON JOHNIA! Vierailijat tuo mukavan twistin levylle ja piristää kokonaisuutta toden teolla. 

Haastatteluissa Homme on kertonut, että jos mies keksii hyvän kitarariffin, hän soittaa sen heti väärinpäin - silloin se kuullostaa vielä paremmalta! Levy on täynnä juurikin loistavia "qotsamaisia" riffejä, sooloja ja leikittelyjä. Kaikki kiteytyy I Sat By the Oceanissa - voi vitsi miten huikea biisi! Taisin kaikkien näiden vuosien jälkeen innostua bändistä taas uudestaan. Onnistunut suoritus on myös kipakka If I Had a Tail ja hento balladi Vampire of Time and Memory. 

Keskiviikkoinen Rock the Beach todisti, että Queens of the Stone Age on yhä yksi  maailman cooleimmista rock-bändeistä. Yhtyeen keulakuva Josh Homme sai suomalaisyleisön tiukkaan syleilyyn rock-asenteellaan ja humoristisilla välispiikeillään.

...Like Clockwork on yksi vuoden parhaita rock-albumeja tähän mennessä.


Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.