Vuoden 2012 parhaimmat - Jannen valinnat

Vuosi 2012 oli taas jälleen keikkavuosi itselleni - tulihan sitä nähtyä mm. M83, Bon Iver, Björk etc. Toisaalta kyllähän tästä vuodesta on jäänyt käteen myös kasapäin mainioita levyjä. Ei ehkä mitään klassikkokamaa, mutta tasaisen väliajoin on ilmestynyt jollakin tavalla koukuttavia julkaisuja. Mahtuuhan mukaan myös ainakin kolme erinomaista debyyttilevyä. Itse oon todella huono listaamaan levyjä tai biisejä mitenkään paremmuusjärjestykseen - se on mielestäni jopa turhaa. Listaan siis tässä niitä levyjä ja biisejä, joita olen kuunnellut ja mistä olen tykännyt eniten.


On muuten todella mukavaa huomata, että meidän jokaisen blogilaisen listat eroavat todella paljon toisistaan ja ainoastaan vain muutama levy löytyy myös jonkun toisen listalta. Eipähän listat jää ainakin tylsiksi samojen kappaleiden ja levyjen hehkuttamiseksi.


John Talabot - ƒIN

John Talabotin debyytti on loistelias yhdistelmä Deep Housea ja Baleriallisia biittejä. Erittäin tunnelmallinen ja omassa genressään todella onnistunu teos. En ole kuullut moneen vuoteen näin hyvää Housea.Purity Ring - Shrines

Jokaisena vuotena on ollut joku tietty genre pinnassa, viime vuosina se on ollut Chillwave, mutta tänä vuonna se on tainut olla Witch House. Purity Ringin debyytti on omassa genressään erinomainen ja erottuva levy, jota kuuntelee mielellään ja jonka parissa viihtyy mainiosti.

iamamiwhoami - Kin

Hölmösti nimetty Iamamiwhoami on tullut kuuluisaksi youtube-videoillaan. Minimalistisen kannen omaavasta Kin albumista tekee mielenkiintoisen sen, että kyseisen albumin jokainen biisi oli julkaistu jo aiemmin tänä vuonna erikseen. Mitä itse musiikkiin tulee on se tyylitietoista ja tarkkaan laskelmoitua elektropoppia, jonka ruotsalaiset osaavat. Ei mullistavaa, mutta toimivaa. 
Muita mainitsemisen arvoisia levyjä!

Lemonade - Diver
Jessie Ware - Devotion
Van She - Idea Of Happiness
Hot Chip - In Our Heads
Beat Connection - Palace Garden
Lindström - Smalhans
Ruger Hauer - Erectus
Karri Koira - K.O.I.R.A.
Lapko - LOVE
Beach House - Bloom
Tiiu Helinä - Veli
Balam Acab - Wander/Wonder
Totally Enormous Extinct Dinosaur - Trouble
Gracias x JTT - Globe
The XX - Coexist
Daphni - Jiaolong
Niki & the Dove - Instict

Biisit Spotify soittolistana - ei kaipaa tarkempaa selittelyä

>

Posted in , , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Haku

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.